Κίνηση των 53: Άντε πάλι με τον Πρόεδρο...

Η πρόταση Τσίπρα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό χλευάζεταιαπό την κίνηση των "53+", ισχυρή εσωκομματική ομαδοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δημόσια παρέμβασή της μέσω άρθρου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της commonality.gr, υπό τον εύγλωτο τίτλο «Αντε πάλι με τον Πρόεδρο», ασκεί κριτική στην άποψη αυτή, στην απουσία εσωκομματικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης και προσωπικά τον πρωθυπουργό.

«Και ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να είναι υπόδειγμα δημοκρατικής εσωκομματικής λειτουργίας, υπήρξε έστω και κατ’ ελάχιστον σχετική συζήτηση που να επιτρέπει στον πρόεδρο του κόμματος να υποστηρίζει με ζέση, αν και με σαθρά επιχειρήματα, την αλλαγή του πολιτεύματος;», καταλήγει το επίμαχο αρθρο, το οποίο αρχίζει χαρακτηρίζοντας «λαϊκισμό» τη φράση «να εκλέγεται άμεσα Πρόεδρος επειδή το θέλει ο λαός».

Ο συντάκτης του άρθρου αιτιολογεί την άποψη αυτή αναφέροντας ότι «Η πρόταση για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι λαϊκισμός επειδή επιδιώκει να δημιουργήσει στον λαό, στους πολίτες, το αίσθημα ότι, ψηφίζοντας κάθε κάτι χρόνια έναν άνθρωπο, συμμετέχουν, ότι η γνώμη τους μετράει».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης