Θεοδωράκης: Έφυγαν 20 βουλευτές από τα μικρά κόμματα ενώ είχαν εκλεγεί με λίστα, δηλαδή είχαν επιλεγεί από τα κόμματά τους για να εκλεγούν

"Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος και αυτό είναι χειρότερο", δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Σπύρο Δανέλλη, ο οποίος τέθηκε εκτός Κ.Ο. του Ποταμιού μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρά την κομματική γραμμή.

«Θέλω να απευθυνθώ στον Σπύρο Δανέλλη. κ. Δανέλλη αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος! Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, ένστικτο, απερισκεψία. Στο λάθος όμως υπάρχει σκέψη, μελέτη, υπολογισμός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης κατά την έναρξη της ομιλίας του. 

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «μερικά πράγματα έχουν παρεξηγηθεί στο δημόσιο διάλογο για το Ποτάμι. Πρόκειται για ένα κόμμα διαφορετικό από τα άλλα. Δεν έβαλε αφίσες και δεν ξόδεψε δανεικά και αγύριστα. Κάναμε ένα κόμμα αλλιώς. Ανοιχτό, σύγχρονο, αντιγραφειοκρατικό! Η ηγεσία που θα υψώνεται ως βαρύ χέρι πάνω από στελέχη και μέλη δεν ήταν ποτέ το μοντέλο μας». 

«Η κόκκινη γραμμή μας ήταν μία: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Tο Ποτάμι παραμένει στην αντιπολίτευση και δεν κάνει τα ρεπό του κ. Καμμένου. Η απόφαση του κ. Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής. Είναι η κατάντια της», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Ο κ.Τσίπρας το τερμάτισε. Δείγματα γραφής είχε δώσει με την μεταγραφή της κ. Παπακώστα και της κ. Μεγαλοοικονόμου. Και σήμερα αναζητά άλλους 5. Όχι 5 που θα συμφωνούν σε ένα νομοσχέδιο ή σε μια συμφωνία. Αλλά 5 που θα του δώσουν λευκή επιταγή να συνεχίσει να κυβερνά», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Στη δική μας ηθική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε ένα βουλευτή να αλλάζει κοινοβουλευτική ομάδα στην διάρκεια μιας θητείας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, το δικό σας καταστατικό εξ όσων γνωρίζω  - πάει πολύ πιο μακριά. Ζητάτε την παράδοση της έδρας από όσους ψηφίζουν κόντρα στην κομματική γραμμή. Αλλά προφανώς τα δικά σας - δικά σας. Και τα δικά μας - δικά σας». 

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι δεν πρόκειται το Ποτάμι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση γιατί απέτυχε στα περισσότερα SOS κεφάλαια της χώρας: Δημόσια διοίκηση, παιδεία, δικαιοσύνη, ασφάλεια. Κατηγορώ λοιπόν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο δρόμος που επιλέξατε κ. Τσίπρα είναι λάθος. Η συμπεριφορά του κ. Καμμένου επέβαλε να είχατε πάρει πολύ νωρίτερα τις αποφάσεις σας. Αλλά θέλατε μέχρι τέλους να παίζετε σε διπλό ταμπλό», κατέληξε. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες απο την "Καθημερινή"

Δείτε επίσης