Θεαματική στροφή ΔΗΜΑΡ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ - Δεν συγκεντρώνει τους 180 για Πρόεδρο ο κ. Σαμαράς

Ο κ. Σαμαράς φαίνεται πως δεν συγκεντρώνει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις, έδειχναν πως θα μπορούσε να το καταφέρει με δεδομένη μάλιστα την σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ (τυχόν εκλογές θα την θέσουν εκτός Βουλής άρα θα την περιθωριοποιήσουν και λογικά δεν τις θέλει).

Το σκηνικό αλλάζει εντελώς όμως από την στιγμή που 4-5 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ ψηφίζουν για Πρόεδρο ώστε αυτή η κυβέρνηση να πέσει και - το σοβαρότερο - την θεαματική στροφή Κουβέλη υπέρ... ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κ. Κουβέλης αφου ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας (το έπαιξαν αυτό το χαρτί Σαμαράς - Βενιζέλος αλλά δεν έπιασε) δήλωσε ότι «οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται» και τις χαρακτήρισε ως μια διαδικασία σωτήρια για την κοινωνία και λυτρωτική στον βαθμό που υπάρχουν 1,5 εκατ. συμπολίτες άνεργοι».

Λίγο πριν από την έναρξη του 3ου Συνεδρίου του κόμματος και μετά την αποχώρηση της μεταρρυθμιστική τάσης, ο κ. Κουβέλης στρέφεται με σαφήνεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμβάλλοντας ούτως ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υπάρξει συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο (ανεξαρτήτως του ποσοστού που θα λάβει στις εκλογές - ακόμα και αν δεν μπει στην Βουλή) αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να εμφανίσει δίπλα του συμμαχικές όμορες πολιτικές δυνάμεις.

Σημειωτεόν ότι η εκλογική ετοιμότητα που ζήτησε από το κόμμα του ο κ. Τσίπρας έχει να κάνει με τις παραπάνω εξελίξεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης