Θα συνεχιστεί η δημοσκοπική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα;

Στην εκκίνηση των προεκλογικών δημοσκοπήσεων καταγράφεται μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά, ανθεκτική ΝΔ που παραμένει πάντοτε ένας ισχυρός πόλος στο πολιτικό περιβάλλον και αδυναμία κάποιου άλλου κόμματος να ξεφύγει καθαρά προς την τρίτη θέση, δημιουργώντας προϋποθέσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση στο μέλλον.

Η κατακόρυφη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται πολύ καθαρά στις δημοσκοπήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στην πιο πρόσφατη, στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί σημαντικά στο 25% (τον Ιούνιο εξασφάλιζε 34,5%), ενώ η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το δικό της και συγκεντρώνει 22% (16,5% τον Ιούνιο).

Δηλαδή μια διαφορά 18 μονάδων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει περιοριστεί μόλις στις 3 μονάδες! Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα καταγραφεί σε μια εβδομάδα. Θα κλείνει η ψαλίδα, θα μείνει ως έχει ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφύγει κάπως; Πολλά θα εξαρτηθούν και από το κύμα αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν συνεχιστεί ίσως η δημοσκοπική φθορά του να έχει κι άλλο δρόμο.

Ήττα έχει υποστεί και προσωπικά ο κ. Τσίπρας ο οποίος λάμβανε 70% θετικές γνώμες έναντι 15% του κ.Σαμαρά στα τέλη Μαρτίου, ενώ τώρα, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει 29,5% «θετικές» και «πολύ θετικές» γνώμες, με τον κ. Μεϊμαράκη να συγκεντρώνει 26% και στην τρίτη θέση να βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης με το υψηλό 21%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση με υποσχεσιολογία και συνεχείς εμφανίσεις Τσίπρα (έχουν το προηγούμενο με την αύξηση του όχι κάθε φορά που έκανε διάγγελμα στους πολίτες).

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΠΟΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΦΛΥΑΡΙΑΣ

Πέραν των δημοσκοπήσεων, η χώρα βιώνει το σύνηθες δράμα: κανείς δεν είναι σε θέση να πει λίγες λέξεις για το πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Ουδείς έχει σχέδιο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιλέγουν ότι επιλέγουν με άλλα κριτήρια και όχι με τη βάση του τι μπορεί να γίνει για την χώρα.

Ο κ. Τσίπρας είναι το κορυφαίο παράδειγμα επ΄αυτού: Επί πρωθυπουργίας του μόνο καταστρέφει, με ακυβερνησία, φοροκυνηγητό, ψεύδη, άδεια ταμεία, κλειστές τράπεζες, πειραματισμούς, αντισυνταγματικές πρακτικές (π.χ κλείσιμο Σκουριών), κλοπή του ΕΣΠΑ και των αποθεματικών φορέων, σταμάτημα δημοσίων έργων κ.ο.κ. Και τι (μας) λέει ως απολογισμό; Ότι τα κατάφερε φέρνοτας ένα νέο μνημόνιο με δάνειο 90 δισ. ευρώ!

Ο άνθρωπος αυτός, αποδεδειγμένα ανίκανος να κυβερνά, παίρνει 22-29% και είναι και πρώτος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Το γιατί είναι απλό. Τον στηρίζει το πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ που έχει μάθει μόνο σε κυβερνητικά κόμματα (συνδικαλιστές, κρατικοδίαιτοι κ.α.), αριστεροί που ανακάλυψαν την καρέκλα και τέλος οι φτωχοποιημένοι που είναι οπαδοί στη λογική της τιμωρίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που τους θεωρούν υπεύθυνους για τα δεινά τους. 

Τέλος τον κ. Τσίπρα βοηθά καταλυτικά η πρωτοφανής αδυναμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταθέσουν στους πολίτες ένα αναλυτικό πρόγραμμα ανακούφισης των πολιτών και της επιχειρηματικότητας που να αμβλύνει τις επιπτώσεις του μνημονίου. Αυτό κι αν είναι ντροπή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης