Θέλουμε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα; Να σταματήσει η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων!

Πολιτικά σύμβολα, κόμματα

Το πολιτικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι ευθύνεται διαχρονικά για την καταστροφή της χώρας, παραμένει  στη θέση του. Τα ίδια πολιτικά πρόσωπα και φυσικά τα ίδια κόμματα, είναι στο προσκήνιο έχοντας "μπλοκάρει" μια ολόκληρη κοινωνία που ασφυκτιά για το καινούργιο. Υπάρχει άραγε τρόπος να ανανεωθεί στην Ελλάδα το πολιτικό σκηνικό και να εμφανιστούν στα κοινά, νέα πρόσωπα και νέα κόμματα; Και ποιά είναι η (βασική) αιτία που το "παλιό" αντέχει;

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο. Γιατί αντέχει το "παλιό"; Πολύ απλά γιατι το... χρηματοδοτούμε αδρά. Τα κόμματα που συνθέτουν το σύστημα της μεταπολίτευσης και προσαρμόστηκαν -καλύτερα ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ- σε ρόλους, τα τελευταία 10 χρόνια έλαβαν από το ελληνικό κράτος 520 εκατ. ευρώ τακτική επιχορήγηση. Επιπλέον έλαβαν άλλα 260 εκατ. ευρώ δάνεια από Τράπεζες (με την εγγύηση του Δημοσίου) καθώς και μερικές δεκάδες εκατ. ευρώ ως "έκτακτες" επιχορηγήσεις στη διάρκεια βουλευτικών εκλογών ή ευρωεκλογών. Εν ολίγοις έχουν μετεξελιχθεί σε κομματικές επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους, δυνατότητα να πληρώνουν καμπάνιες προβολής, πρόσβαση επί πληρωμή στα ΜΜΕ κ.α. Πώς να αντιμετωπιστεί το "παλιό", από κάτι καινούργιο, όταν το "παλιό" έχει πακτωλό χρημάτων ενώ το καινούργιο τίποτε; Μοιάζει (και είναι) ανέφικτο.

Πάμε τώρα στο πρώτο ερώτημα. Υπάρχει τρόπος να ανανεωθεί το πολιτικό σκηνικό στη χώρα; Αυτό το ανέφικτο να ανατραπεί; Ναι υπάρχει και ο τρόπος είναι απλός. Να σταματήσει ΑΜΕΣΩΣ η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. Ούτε ένα ευρώ. Το τι θα συμβεί, είναι εύκολο να το υποθέσει κανείς. Όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ που στηρίζεται και στα μέλη του, θα διαλυθούν. Χωρίς την συγκολητική ουσία του χρήματος -που το παίρνουν και τζάμπα- οι φυγόκεντρες δυνάμεις των κομμάτων θα δυναμώσουν, η δυνατότητα δημιουργίας νέων κομμάτων θα διευκολυνθεί.

Η χρηματοδότηση των κομμάτων της Βουλής πέρα από βαρύ σκάνδαλο (κανείς δεν ελέγχει που πάνε τα χρήματα...), είναι και μια μέγιστη αντιδημοκρατική πράξη. To χρήμα αφού δίδεται μονομερώς, δημιουργεί μια τεράστια ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ. Τα χρηματοδοτούμενα κόμματα επιβιώνουν αν και η κοινωνία δεν τα χρειάζεται πια, ενώ οι υγιείς δυνάμεις που έχει ανάγκη η κοινωνία παραμένουν καθηλωμένες, διαιρεμένες χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τους πολίτες.

                                                                                                      ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης