Η ψευδής έξοδος Σαμαρά στις αγορές χάριν εντυπώσεων θα πληρωθεί με 1 δισ ευρώ σε έξτρα τόκους,

Η επιμονή Σαμαρά να υποκριθεί ότι η χώρα μπορεί να βγαίνει στις αγορές θα στοιχίσει στην Ελλάδα απο... 500 εκατ. ευρώ έως  δισ. ευρώ σε τόκους που θα μπορούσε να μην τους πληρώσει!

Η έξοδος Σαμαρά στις αγορές γίνεται ψευδώς : Ελληνικές Τράπεζες θα αγοράσουν τα νέα ομόλογα και πιθανόν κάποια funds με τα οποία έχει ήδη συνεννοηθεί. Η πραγματική αγορά δεν θα ενδιαφερθεί. Ο κ. Σαμαράς μέσα από ένα διαρκές εμπόριο ελπίδας που διενεργεί θέλει να "δείξει" πλεόνασμα, να μοιράσει επιδόματα σε πολίτες και να ξαναδανειστεί από τις διεθνείς αγρές έστω ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Στόχος να "αποδείξει" ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση.

Σε αυτό το παραπλανητικό σενάριο κατάφερε να πείσει και την Μέρκελ (έρχεται στην Αθήνα τον Απρίλιο) και τους δανειστές, που αρχίζουν να βλέπουν με καλό μάτι την θετική εικόνα που δημιουργγείται έστω και αν είναι ψευδής. Άλλωστε την εισπράττουν και αυτοί!

Ωστόσο τα επικοινωνιακά παιχνίδια Σαμαρά θα πληρωθούν και μάλιστα ακριβά. Την ώρα που οι δανειστές είναι πρόθυμοι να δώσουν στην Ελλάδα έως 20 δισ. ευρώ με 2% επιτόκιο, ο κ. Σαμαράς όχι μόνο τα αρνείται αλλά θέλει να βγεί στις αγορές δίνοντας μια ποαράσταση επιτυχημένου... πρωθυπουργού, για ποσό από 2 - 4 δισ. ευρώ με επιτόκιο από 3-5% μεγαλύτερο!

Αυτή η διαφορά στο επιτόκιο φέρνει πρόσθετους τόκους έως 200 εκατ. ευρώ ετησίως δηλαδή ακόμα και 1 δισ. ευρώ για δάνειο 4 δισ. ευρώ, 5ετίας.

Ο κ. Σαμαράς μετά το Σύνταγμα και τους θεσμούς φαίνεται να αδιαφορεί και για τα κρατικά ταμεία αν πρόκειται να καρπωθεί εντυπώσεις και μάλιστα προεκλογικές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης