Η Ντροπή : Μόνο η Ελλάδα φορολογεί (παγκοσμίως...) το ΙΧ

Η ανικανότητα των πολιτικών καταλήγει σε "εύκολους φόρους" για να εισπράττονται χρήματα. Μετά τους φόρους στα ακίνητα που κατέστρεψαν εκατοντάδες επαγγέλματα και χιλιάδες οικογένειες η άλλη "εύκολη" λύση είναι το ΙΧ. 

Έαν μέσο εξυπηρέτησης και χαράς το μετέτρεψαν σε μέσο πίκρας και στενοχώριας. Η Ελλάδα είναι πρώτη στη φορολογία καυσίμων, διαλύοντας τον εσωτερικό τουρισμό (και τα οδικά έργα λόγω μειωμένων εσόδων στα διόδια).

Επινόησαν - πάντα λόγω ανικανότητας - και εικονικά έσοδα βάζοντας ανάλογα με τα... κυβικά (!), φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τεκμήρια. Και τα δύο υπάρχουν μόνο στο ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Μόνο για τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο ιδιοκτήτης ενός δίλιτρου αυτοκινήτου στην Ελλάδα μπορεί να πληρώνει 815 ευρώ, όταν στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, το κόστος διαμορφώνεται ακόμα και στο μισό ή και κάτω από το... ένα τέταρτο.

Από την έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων προκύπτει ότι για το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο για το οποίο ο Ελληνας πληρώνει τα 815 ευρώ, ο Γερμανός πληρώνει 184 ευρώ, ο Πορτογάλος 229 ευρώ και ο Σλοβάκος με τον Γάλλο τίποτα...

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στος ανίκανους πολιτικούς ότι ένα αυτοκίνητο είναι ότι και ένα ψυγείο : Μια οικογενειακή συσκευή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης