Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην εφαρμογή του ασύλου

H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «τελειώνει με τις γιάφκες των κουκουλοφόρων» και να επιβάλει τη νομιμότητα, σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που είναι «κολλημένη» σε «ισχνές μειοψηφίες» του 3%.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν μάλιστα ότι δεν αποκλείεται κλιμάκωση παρόμοιων γεγονότων ή ενεργειών ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω κι ότι το σχέδιό της είναι δεδομένο.

«Τα πανεπιστήμια στους φοιτητές τους, οι γειτονιές στους κατοίκους τους και οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους» ήταν το τρίπτυχο με το οποίο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια στις 17 Νοεμβρίου.

«Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για να γίνει κάτι για να αποκτήσουν λίγη δημοσιότητα όσοι επιχειρούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την πολιτική της κι ότι η πολιτική της βούληση είναι «ξεκάθαρη».

Μία ημέρα αφότου τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ ο κ. Πέτσας, απαριθμώντας την εξουδετέρωση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» από την Αντιτρομοκρατική, την εξάρθρωση της «γιάφκας και του κατασκευαστηρίου μολότοφ στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου», καθώς και τις εκκενώσεις υπό κατάληψη κτιρίων, άφησε αιχμές για τη διαδήλωση στην οποία μετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όπως ο Νίκος Φίλης και η Θεανώ Φωτίου) με αίτημα, όπως είπε, «να συνεχιστεί η νοσηρή κατάσταση που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως απέδειξε τη στήριξή του στο άσυλο της ανομίας και ότι προκαλεί την κοινωνία. Κυβερνητικές πηγές, άλλωστε, τόνιζαν πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους, καθώς, ενώ η πρώτη δίνει τον αγώνα για το ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων και την «αυτονόητη» αποκατάσταση της νομιμότητας, η δεύτερη δεν μοιάζει να νιώθει άνετα στο 30% και «φλερτάρει με το 3%».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης