Η επερχόμενη ήττα Σαμαρά θα αποδειχθεί λυτρωτική για την χώρα, την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό περιβάλλον

Τους τελευταίους 30 μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο κ. Αντ. Σαμαράς. Η διαδρομή του μέχρι την πρωθυπουργία, ήταν μοναδική: Αποστάτησε από την ΝΔ επί Μητσοτάκη και τον έριξε. Ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη, αλλά αναγκάστηκε να την κλείσει.

Αμέσως μετά, μένει μακράν της πολιτικής σκοπίμως, αφού οι πληγές που είχε ανοίξει στη ΝΔ δεν είχαν επουλωθεί. Επιστρέφει μέσω Καραμανλή ως ευρωβουλευτής της ΝΔ. Συνεχίζει ως βουλευτής, υπουργός Πολιτισμού, δελφίνος του κόμματος, κερδίζει την αρχηγία της ΝΔ και εντέλει γίνεται πρωθυπουργός.

Μόνο ένας ανόητος δεν θα αντιλαμβανόταν ότι αυτή η διαδρομή περιγράφει μια σαρωτική προσωπικότητα στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της πολιτικής δράσης. Ο κ. Σαμαράς βάζει στόχους και εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο για να τους πετύχει. Αν αποτύχει, προσπαθεί και πάλι. Πάντα στο παρασκήνιο.

Αυτή η σαρωτική πλευρά Σαμαρά, που αφορά δυστυχώς αποκλειστικά και μόνο το παρασκήνιο και τους διαδρόμους της πολιτικής, (μια μορφή μακιαβελισμού δηλαδή), εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα για την χώρα. Ο κ. Σαμαράς στην προσπάθειά του να εκπληρώνει τον υπ΄αριθμόν ένα σκοπό του, που είναι η παραμονή στην κατακτημένη πρωθυπουργία, κινούμενος χωρίς κανόνες και αυστηρά προσηλωμένος σε αυτον τον στόχο, αποδόμησε τα πάντα.

* ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας, όλοι πλέον καταγγέλουν (και οι δικαστικοί), ότι είναι ένα κουρελόχαρτο. Οι Συνταγματικοί κανόνες που καθορίζουν την εθνική συνεννόηση πολιτών και εξουσίας στην χώρα, δεν υπάρχουν.

* ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ έχει εξελιχθεί σε Σαμαρικό κράτος που ακόμα και σήμερα προσλαμβάνει δικούς του ανθρώπους. Στα υψηλά κλιμάκιά του, το κράτος αυτό δέχεται απ΄ευθείας εντολές του πρωθυπουργού. Είναι επίσης ένα κράτος - διώκτης ανυπεράσπιστων κατεστραμένων ανθρώπων, που δημεύονται τα ισχνά εισοδήματά τους για να επιτευχθεί η ευημερία των αριθμών, ώστε ο κ., Σαμαράς να έχει το ψευδές επιχείρημα ότι η κρίση φεύγει.

* ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ σε κάθε μορφή τους αδρανοποιήθηκαν, διελύθησαν, ή υποτάχθηκαν. Βουλή, Υπουργικό Συμβούλιο, Δικαιοσύνη, ΜΜΕ, ελέγχονται από το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού. Και εδώ κάθε κανόνας έχει καταργηθεί. Κόμματα - σφραγίδες είναι το άλλοθι ότι λειτουργεί η Δημοκρατία. Κανείς δεν ρωτήθηκε π.χ. σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την επιλογή Δήμα.

* Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ από τα συνεχή ψεύδη, την κινδυνολογία, την επέλαση γραφικών και ανάξιων προσώπων σε θέσεις εξουσίας. Η Ελλάδα σαστισμένη, σε σύγχιση, μπερδεμένη, ζει μια περίοδο πρωτοφανούς αξιακής παρακμής που και αυτή εκπορεύεται από την δημόσια συμπεριφορά αυτής της κυβέρνησης.

ΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

Όλα τα παραπάνω, όσο και αν φαντάζουν αδιανόητα για την έκτασή τους, οφείλονται στην σαρωτική παρασκηνιακή προσωπικότητα του Σαμαρά. ΟΛΑ αποδομούνται μπροστά στο τσουνάμι των απρόσμενων, αντισυνταγματικών πράξεών του. Η ΕΡΤ θα κλείσει χωρίς να ερωτηθεί κανείς. Εννέα αναπολόγητοι βουλευτές είναι στην φυλακή εν καιρώ ειρήνης και μάλιστα υποκλοπείσες ομιλίες εμπλέκουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τις απαιτεί.

Κυβερνητικοί βουλευτές διαγράφονται με το παραμικρό. Κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ), καταγγέλουν ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει βουλευτές κατ΄εντολήν. Ατέλειωτος ο κατάλογος των πράξεων που έχουν εκκίνηση το παρασκήνιο και κατάληξη το πλήγμα του όποιου αντιπάλου ώστε να μην απειλέιται η παραμονή στην εξουσία.

Τώρα, ο κ. Σαμαράς συνεπικουρούμενος από τα συστημικά ΜΜΕ στα οποία διοχετεύονται εκατομμύρια από διαφημίσεις των... Τραπεζών, αλλά και τους συνήθεις πραιτωριανούς του στενού περιβάλλοντός του, διαδίδει σε όλη την Ευρώπη και την χώρα ότι μια εκλογική ήττα του σημαίνει και καταστροφή για την Ελλάδα. Πάνω σε αυτόν τον θλιβερό ισχυρισμό που στοιχίζει στην χώρα, ένα νέο τσουνάμι παρασκηνιακών κινήσεων έχει ξεκινήσει ώστε η εξουσία να μην χαθεί.

ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΛΥΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Τι σημαίνει λοιπόν μια ήττα Σαμαρά σήμερα; Κάθαρση σε όλα τα επίπεδα. Η χώρα θα λειτουργήσει με βάση το υπάρχον Σύνταγμα. Οι ποδηγετημένοι θεσμοί θα αποκτήσουν και πάλι ένα μέρος έστω της αυτοτέλειάς τους. Η κοινωνία θα ελπίζει επιτέλους σε μέτρα ανακούφισης, έστω αυτά που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Το σπουδαιότερο ωστόσο θα είναι το τσουνάμι που θα διαλύσει το μεγαλύτερο μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Μιά ηττα Σαμαρά, θα είναι ταυτόχρονα και ήττα του σκληρού παλιού καθεστώτος. Δείτε:

* Ο ίδιος θα πάει σπίτι του, αφού η ΝΔ θα πρέπει να ανανεωθεί.

* Οι πρωταγωνιστές των τηλεπαραθύρων, αυτοί οι εκπρόσωποι του τίποτα, επίσης. Δεν θα εκλεγούν.

* Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να εξηγήσει πως παρέλαβε ένα 13,5% και το έκανε 5%. Και στο κόμμα αυτό θα τεθεί θέμα ηγεσίας, οπότε και ο κ. Βενιζέλος είναι πιθανόν να ιδιωτεύσει. Παράλληλα αυτό το "κόμμα της καρέκλας" (με τα αντίστοιχα στελέχη) δεν θα έχει νόημα ύπαρξης.

Με μια φράση: Η χώρα ζει υπό την σιδηρά γροθιά Σαμαρά και ασφυκτιά παντού. Χωρίς αυτή τη σιδηρά γροθιά, επιτέλους θα αναπνεύσει, ενώ θα υπάρξει και μια εκτεταμένη πολική εξυγίανση που τόσο χρειάζεται η κοινωνία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης