Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις Μέρκελ-Σαρκοζί, δεν συνιστούν σωτηρία για τη χώρα, που οδηγείται σε μια μόνιμη τριτοκοσμική πραγματικότητα.

Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα που δεν έχει να ελπίζει πουθενά. Στο εσωτερικό της εδραιώνεται η ακυβερνησία. Η κυβέρνηση, αν και γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν την ακολουθεί, επιβάλλει πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, που αντι να οδηγούν σε κάποια διέξοδο, αντιθέτως, αποδομούν τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό, αυξάνουν το δημόσιο χρέος και την ανεργία, παραλύουν το κράτος. Όλοι οι δείκτες ευημερίας βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Μαζί με τη χώρα, καταρρέει και το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, χωρίς όμως στη θέση του να εμφανίζεται το καινούργιο. Αυτό επιδεινώνει τα αδιέξοδα δεδομένου ότι δεν είναι ορατή η δυνατότητα κάτι να αλλάξει.

Στην Ευρώπη παρατηρείται μια οδυνηρή αδυναμία συννενόησης αλλά και ανικανότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα θεωρήθηκε ένα... μεμονωμένο περιστατικό και όχι κρίσητου ευρώ! Ετσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα παίρνονται αποφάσεις υπό καθεστώς πίεσης που θυμίζουν αυτές που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση: Δεν πείθουν ότι οδηγούν σε λύσεις. Άλλωστε ακόμα και τώρα ολοι...διαφωνούν για το αν πρέπει να γίνει “κούρεμα”, σε τι ύψος κ.λπ. Η πορεία προς τα κάτω θα συνεχιστεί λοιπόν. Έτσι:

 *Θα συνεχιστούν λουκέτα στην αγορά και ο αφανισμός των μικρομεσαίων.

*Η ανεργία θα εκτοξευθεί αφού δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα απολυθούν.

 *Η συντριπτική πλειψηφία των εργαζομένων και συνταξιούχων θα έχει εισόδημα πείνας.

*Το ελληνικό δημόσιο θα αδυνατεί να συγκεντρώσει τους προβλεπόμενους φόρους

*Η βία και η ανομία θα γιγαντωθούν.

Με την πάροδο του χρόνου οι Έλληνες πολίτες, θα διαπιστώνουν μια εφιαλτική μοναξιά. Κράτος και πολιτικοί όχι μόνο δεν θα συνδράμουν στα προβληματά τους αλλά, θα είναι απεναντί τους. Αυτό ίσως αποδειχθεί η αιτία ισχυρών κοινωνικών συγκρούσεων..

Στο μεταξύ οι διαβουλεύσεις και οι δηλώσεις για την σωτηρία της Ελλάδας συνεχίζονται. Η κυρία Μέρκελ μιλώντας στη νεολαία του κόμματός της είπε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ και πως η Ευρώπη πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Τέλος μίλησε για την αναγκαιότητα να υπάρξει μια ασπίδα απέναντι στους κερδοσκόπους.

Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ συνδέει με άμεσο τρόπο την εκταμίευση των δόσεων με τη συνεπή εκπλήρωση των υποχρεώσεων από την πλευρά της Ελλάδας.
Σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» επιμένει στην άποψή της ότι η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με πλάγιο τρόπο επειδή τα στατιστικά στοιχεία είχαν παραποιηθεί, αλλά εκτιμά ότι η έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη τώρα θα δημιουργούσε ανεπίλυτα προβλήματα.
Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προγράμματος της τρόικας, αλλά και της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και απορρίπτει τη λύση του ευρωομολόγου.
Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Α. Σαμαράς που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο “κούρεμα”, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα και γι’ αυτό απαιτείται η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε, όπως επισημαίνει, «να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της ευρωζώνης».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης