Η Ελλάδα του δικομματισμού : Για τα ίδια κακουργήματα άλλοι στο ακαταδίωκτο και άλλοι να συλλαμβάνονται

Η υπόθεση ΤΤ συγκλονίζει παρά το γεγονός ότι από τα χιλιαδες δάνεια που έχουν δοθεί, ελάχιστα δόθηκαν χωρίς την τραπεζική δεοντολογία (και για τα οποία καλώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη). Ωστόσο, περισσότερο από την υπόθεση αυτή θα έπρεπε να συγκλονίζει ότι για τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, κάποιοι άλλοι δεν κινδυνεύουν καθόλου. 

Μιλάμε για τα δάνεια των 250.000.000 ευρώ που δόθηκαν χωρίς καμία απολύτως εξασφάλιση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τράπεζες όπως η "Αγροτική", μοίρασαν δεκάδες εκατομμύρια στα δυο αυτά κόμματα χωρίς κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος έχει κρύψει τον οικονομικό έλεγχο του ΠΑΣΟΚ που μπορούσε να δείξει τι έγιναν όλα αυτά τα χρήματα.

Για τα θαλασσοδάνεια αυτά, η Δικαιοσύνη συνέταξε ονομαστικόυς φακέλλους και ήταν έτοιμη να καλέσει σε απολογία 100 τραπεζικά στελέχη που ενέκριναν τέτοια δάνεια, αλλά και κομματικά στελέχη που υπέγραψαν για την εισπραξή τους.

Το τι συνέβει συνιστά σκάνδαλο πρώτο βαθμού. Τα δυο κόμματα που συγκυβερνούν, πέρασαν τροπολογία στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ποινική δίωξη και τραπεζικών και κομματικών στελεχών που υπέγραψαν τις παράνομες και καταχρηστικές δανειοδοτήσεις σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. 

Η χώρα ζει λοιπόν την εξής εικόνα : Να συλλαμβάνονται τραπεζικοί και επιχειρηματίες γατί δόθηκαν από το ΤΤ δάνεια χωρίς εγγυήσεις και χωρίς να αποπληρωθούν και την ίδια στιγμή για τα ίδια ακριβώς κακουργηματικά αδικήματα (δάνεια χωρίς εγγυήσεις που δεν αποληρώνονται) οι πολιτικοί να έχουν εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο.

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ : ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Στην Ελλάδα έρχεται ο Φιλλιπίδης ο οποίος συνελήφθει στην Κωνσταντινούπολη αν και είχε ειδοποιήσει ότι επιστρέφει την Δευτέρα και μάλιστε είχε ήδη εκδόσει εισιτήρια. Αν ήθελε να κρυφτεί ο πρώην διοικητής του ΤΤ θα είχε κλέισει το κινητό του (από το οποίο εντοπίστηκε εν γνώση του) και θα είχε εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του. Σε σχέση με την δικογραφία που ον αφορά είπε : "Για μένα δεν υπάρχει θέμα. Θα τα εξηγήσω όλα".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης