Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει με μια κυβέρνηση που ενώ δεν κυβερνά, πλαστογραφεί την καθημερινότητα για να κρατηθεί στην εξουσία

Κοινή είναι πλέον η πεποίθηση ότι η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αυξάνει τα δεινά για την χώρα και δεν προσφέρει το παραμικρό στην επίλυση των διαχρονικών και διαρθρωτικών προβλημάτων της. Ο μετριοπαθής πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης αναγκάστηκε σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του να πει ότι την χώρα την διοικούν ανόητοι.

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως έχουμε να κάνουμε με την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης προσθέτοντας ότι το "μόνο που θέλουν είναι να μείνουν στην εξουσία και τον λογαριασμό να τον πληρώνει η παραγωική Ελλάδα".

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως βλέποντας πως κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ "φοβάται τα χειρότερα" ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι οι δηλώσεις όλου του πολιτικού φάσματος (Γεννηματά, Κουτρούμπας, Θεοδωράκης).

Το εντυπωσιακό είναι πως εν μέσω της καταστροφής που βιώνει η χώρα σε κάθε επίπεδο (οικονομία, κοινωνία, προσφυγικο, κατάλυση της Δημοκρατίας) η κυβέρνηση το μόνο που σχεδιάζει είναι πως θα βρεί τρόπους διαιώνισης της παραμονής της στην εξουσία. Το προσπαθεί έχοντας αποφασίσει να μην συνεργαστεί με κανέναν, να υποκρίνεται ότι ζητά συναίνεση, να ανοίγει παντού μέτωπα, να βεβαιώνει ότι για όλα φταίνε οι άλλοι.

Συστηματικά ακόμα και τις κρίσιμες αυτές ώρες το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν πλαστές πραγματικότητες για να κρύβουν την αλήθεια ή για να συντηρούν τον μύθο οτι αγωνίζονται κατά της...  διαπλοκής, συμφερόντων, της κακής ΕΕ κ.ο.κ.

Στον σχεδιασμό τους δεν υπάρχει τίποτε που να αφορά την χώρα, το μόνο που σχεδιάζουν ως κυβέρνηση είναι πως δεν θα πέσουν δεδομένου ότι στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται η βέβαιη και μόνιμη πια απόρριψή τους.

Ποια είναι η τελική εικόνα λοιπόν; Μια απομονωμένη πολιτικά κυβέρνηση που δεν έχει λαίκό έρεισμα η οποια με την ακυβερνησία καταστρέφει την χώρα και η οποία όσο παραμένει στην εξουσία δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ελπίδα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει άμεσα να φύγει, αυτό στην ουσία περιγράφουν οι δηλώσεις Σημίτη, Μητσοτάκη κ.α.

Κρίσιμη ημερομηνία για την πτώση της θα είναι αυτή του συνεδρίου της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων με το μέρος του (ξέρει ότι θα γίνει πρωθυπουργός), στο συνέδριο του κόμματός του θα πρέπει:

α) Να έχει ετοιμάσει ένα πλήρες κυβερνητικό σχέδιο το οποίο να γίνεται αποδεκτό και από τους δανειστές και βέβαια να διορθώνει όλη την πορεία της χώρας.

β) Να αλλάξει εκ βάθρων τη ΝΔ αποκτώντας το οριστικό έλεγχο στο κόμμα, οργανώνοντας σε νέες βάσεις την λειτουργία της και προωθώντας νέα άφθαρτα πρόσωπα.

Φαίνεται ότι η διαδρομή της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ χρονικά θα ξεκινήσει με την δαπίστωση ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία και μάλιστα με ανοικτές συνεργασίες (όπως φάνηκε στο συνέδριο του Ποταμιού).

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει ακυβέρνητη με μια ομάδα πολιτικών που πλαστογραφούν την καθημερινότητα για να την παρουσιάζουν ανάποδα από ότι αυτή είναι. Που μιλάνε για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη, για ενήμερα δάνεια του ΔΟΛ, για την ανύπαρκτη το 2012 λίστα Μπόργιανς κ.ο.κ μόνο και μόνο για να παραπλανούν και να αλλάζουν την ατζέντα των δημόσιων διαβουλέυσεων. Αυτή η τακτική καταστρέφει την χώρα, δεν την σώζει.

                          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης