Η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ στις 14:30

Λούκα Κατσέλη

Η ανεξάρτητη βουλευτής Λούκα Κατσέλη θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 14:30, στην ΕΣΗΕΑ, στην οποία θα παρουσιάσει τις θέσεις της για την κατάσταση της οικονομίας και τους λόγους που την οδήγησαν να καταψηφίσει το νέο Μνημόνιο.

Το θέμα της συνέντευξης Τύπου είναι «Νέο Μνημόνιο: τα όχι - τα γιατί - τα πρέπει».

Η κ. Κατσέλη διεγράφη από το ΠαΣοΚ μετά την ψηφοφορία επί του νέου Μνημονίου, την Κυριακή. Εκτός από την κ. Κατσέλη διεγράφησαν άλλοι 21 βουλευτές.

Μετά τη διαγραφή της, η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι «το νέο Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος» και αυτό επιβεβαιώνεται από την απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών να αποστείλουν στην Ελλάδα μια «εναλλακτική τρόικα» ώστε, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες και κοινωνικούς θεσμούς, να επεξεργαστεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Η κ. Κατσέλη επεσήμανε:


Δεν αποτελούν μονόδρομο μέτρα και πολιτικές που ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και καθιστούν μη βιώσιμη τη διαχείριση του χρέους» τόνισε η κ. Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα γίνεται σήμερα το 'εργαστήρι' για την αποδόμηση και κατάρρευση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και την παγίωση νεοφιλελεύθερων συνταγών που είναι ατελέσφορες και υπονομεύουν τη βιώσιμη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

Η στήριξη του μετώπου των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ανοίγει την προοπτική για τη διαπραγμάτευση βιώσιμων λύσεων τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ίδιο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης