Ζητείται λογική... Ζητείται ανθρωπιά... ( Όμως οι πολιτικοί δεν μπορούν )

Φτώχια, φοροκυνηγητό, αδικία. Aυτό θα βιώνουν οι Έλληνες στο επόμενο διάστημα. Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να λάβει επειγόντως μέτρα ανακούφισης για τους ασθενέστερους αλλά και μέτρα ενίσχυσης της αγοράς είναι δεδομένη. Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από τους πολιτικούς. Το διαπιστώνουν βλέποντας:

  • Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λειτουργούν ουσιαστικά φαλιρημένες με τους μικροεμπόρους να χρωστούν και στο Δημόσιο και να απειλούνται με δικαστικές διώξεις.
  • Τα ελληνικά νοικοκυριά καταρρέουν υπό το βάρος της ανεργίας, των περικοπών συντάξεων και μισθών, των διωγμών τους από τις Τράπεζες, των έκτακτων φόρων. Υπάρχουν πλέον οικογένειες που κυριολεκτικά βγαίνουν στον δρόμο. Που αδυνατούν να θρέψουν ή να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
  • Η εξαθλίωση και όλα όσα μπορούν να περιγράψουν την παρακμή μιας κοινωνίας, είναι εδώ. Εξουθενώνουν τους ανθρώπους, η απελπισία έχει "φωλιάσει" στις ψυχές τους, επείγει να υπάρξουν μέτρα ανθρωπιάς και λογικής. Δεν μπορείς αφου πρώτα φτώχυνες τους Έλληνες, μετά να τους φορολογείς και στη συνέχεια να τους... απειλείς με δικαστικές διώξεις και φυλακίσεις... Κι όμως: αυτό ακριβώς κάνουν!


Η Ελληνική κοινωνία κινείται πλέον στα όρια της αυτοσυντήρησης. Θα επιχειρήσει να διασωθεί μόνη της. Οι πολίτες αναζητούν τρόπους να αντιδράσουν. Μέσα στα ίδια τα κόμματα, ακόμα και απλά μέλη ξεσηκώνονται, ενώ πληθαίνουν οι κινήσεις για συσπειρώσεις εντός ή εκτός πολιτικού συστήματος.

Απέναντι σ'αυτές τις πραγματικές και συνάμα απάνθρωπες συνθήκες, το ίδιο πολιτικό σύστημα παραμένει τραγικά ανίκανο. Στη Βουλή περιγράφονται τα αυτονόητα, κανείς όμως δεν ομιλεί για το ποιά μέτρα πρέπει να παρθούν σήμερα κιόλας για να ανατραπεί η ψυχολογία της καταστροφής που κυριαρχεί παντού.

Στο μεταξύ, η αναλγησία του συστήματος δεν έχει όρια. Στη Θεσσαλονίκη 90χρονη κατέφυγε στα δικαστήρια για να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά λόγω αδυναμίας. Η προσφυγή της απερρίφθη! Έτσι το ρεύμα της υπερήλικης θα κοπεί. Πόσο ανθρώπινο είναι να μην επιτρέπουν την πληρωμή με δόσεις σε όσους δεν μπορούν;
Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ζουν, ξεσπιτωμένες πια ολόκληρες οικογένειες, χωρίς καμιά κρατική μέριμνα. Ξεκίνησε η περίφημη "εφεδρεία", που ουσιαστικά απολύει με προειδοποίηση χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Όπου και να κοιτάξει κανείς δεν βλέπει παρά εικόνες αποδόμησης της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος δεν πρέπει να αγνοεί κανείς, ότι η χώρα βιώνει και την κρίση της ευρωζώνης η οποία έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Τα χρηματιστήρια πέφτουν,η κρίση επεκτείνεται, η Γαλλία φοβάται μην χάσει το ΑΑΑ, Ιταλία και Ισπανία δανείζονται ολοένα και ακριβότερα. Η κρίση βαδίζει προς τον πυρήνα της ευρωζώνης, επιδεινώνοντας και την θέση της Ελλάδας, δίδοντας όμως και άλλοθι στους Έλληνες πολιτικούς...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης