Ευσταθίου : Κοινός εκβιαστής ο Κάντας, αξίωνε τις μίζες για να μην απορρίψει τις αγορές - Μίζα και σε βαρύ όνομα του ΠΑΣΟΚ

Πάνω από 40 ονόματα που πήραν μίζες, εμφανίζουν οι λογαριασμοί Ευσταθίου στην Ελβετία, αναμεσά τους και βαρύ όνομα πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του κ. Δημητρακόπουλος.

Ένας κοινός εκβιαστής ήταν ο Κάντας σύμφωνα με το 83χρονο έμπορο όπλων Ευσταθίου. Ο Κάντας αξίωνε εν ψυχρώ τις μίζες απειλώντας να απορρίψει έτοιμες συμφωνίες. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα εκβίαζε, ενώ οι εταιρείες είχαν δαπανήσει τεράστια ποσά για να πάρουν το έργο και δεν μπορούσαν να κάνουν πίσω.

Ο Ευσταθίου αρνείται ότι του έδωσε και 2.000.000 ευρώ λέγοντας ότι αυτό το ισχυρίζεται ο Κάντας για να μην αποκαλύψει ποιόε είναι ο πραγματικός χρηματοδότης. "Ας αποδείξει ότι του τα έδωσα. Δεν μπορεί" είπε στον ανακριτή.

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες οπλικών συστημάτων έδιναν από 150.000 έως 300.000 ευρώ σε δεκάδες στρατιωτικούς για να μαθαίνουν τις προσφορές των αντίπλων εταιρειών! Επίσης το γεγονός ότι συνταξιοδοτούμενοι οι στρατιωτικοί γινόντουσαν αντιπρόσωποι όπλων (τέτοις και ο Ευθυμίου...).

Ο Ευθυμίου έφτασε στον ανακριτή με αναπηρικό καρότσι. Στο υπόμημά του αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, ως επί τω πλείστων στρατιωτικών, οι οποίοι έλαβαν χρηματικά ποσά και ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι περισσότερα στοιχεία θα λάβουν οι αρχές με το άνοιγμα των λογαριασμών του, στους οποίους υπάρχουν 26 εκατ. ευρώ!.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης