Ευρεία αμφισβήτηση της πρακτικής Σαμαρά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, βουλευτές - Αποτυχία και τσαμπουκάς ενοχλούν

άδεια βουλή

Ο κ. Σαμαράς και η περί αυτού κυβερνητική ομάδα που διαχειρίζεται εν λευκώ τις τύχες της χώρας και των πολιτών έχουν πλέον απέναντί τους μέτωπα αμφισβήτησης που τους απειλούν. Το κύμα αμφισβήτησης στηρίζεται σε δυο βασικούς πυλώνες :

1. Στην αποτυχία του οικονομικού προγράμματος. Οι απέναντι στην ομάδα Σαμαρά θεωρούν ότι η χώρα αποβουλιάζει, φτωχοποιoούνται όλο και περισσότεροι ενώ η υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και ανθρώπων δεν οδηγεί παρά μόνο στα χειρότερα.

2. Στην τακτική του "τσαμπουκά". Ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν ερωτά κανέναν αλλά εφαρμόζει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για τα πολιτικά ήθη της χώρας, μια πολιτική καταστολής με νομοθετήματα, φυλακίσεις, άγριο και άδικο φορο-κυνηγητό, εγκλωβισμό κάθε βουλευτή στις αξιώσεις του κ.ο.κ.

Τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει δυναμικούς θύλακες αντίστασης παντού ακόμα και στη ΝΔ. Οι περιπτώσεις του Πολύδωρα ή του Ν. Κακλαμάνη δεν είναι οι μοναδικές. Στο συγκυβερνητικό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχουμε αποχωρήσεις βουλευτών (που μάλλον θα συνεχιστούν) αλλά και όσοι μένουν διαφωνούν κάθετα. Η δήλωση Σκανδαλίδη το εξηγεί πλήρως: "Δεν πιστεύω στο οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά που θα αποτύχει, μένω γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση".

Δηλαδή, δηλώνει ότι "ακόμα και αν ρίξουμε την κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα έχουμε την επιθυμητή λύση από κάτι άλλο, δεν υπάρχει".

Και στην ΔΗΜΑΡ - που συγκυβερνούσε - το σενάριο δεν έχει... Σαμαρά. Το κόμμα του κ. Κουβέλη επιστρέφει στην κυβέρνηση αν αλλάξει ο πρωθυπουργός (και - υποτίθεται - ο προσανατολισμός της νέας κυβέρνησης). Από κοντά και η κίνηση των 58 που έχει... "ευλογηθεί" από Σημίτη και λοιπούς, που επίσης προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δηλαδή χωρίς Σαμαρά.

Σημειώστε επίσης πως από τούδε και στο εξής εφόσον γίνουν πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν με λίστα αλλά με σταυρό γιατί πέρασε το 18μηνο. Τι σημαίνει αυτό; Πως αρκετοί βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αντιλαμβάνονται πως αν τα κόμματά τους μείνουν στα ποσοστά που τους δίνουν οι δημοσκοπήσεις, πάνε σπίτι τους! Έχουν όμως πολλές πιθανότητες να μείνουν στη Βουλή αν φύγουν για αλλού (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ). 

Αυτό είναι πλεον το μεγαλύτερο πρόβλημα για Βενιζέλο (που από 13,2% πιάνει 5,5% σήμερα) και Κουβέλη (που μπαίνει δεν μπαίνει στην Βουλή). Υπάρχει λοιπόν και κίνημα αντίδρασης μέσα στους βουλευτές.

Ο κ. Σαμαράς τα γνωρίζει όλα αυτά και ανησυχεί. Γι αυτό και δηλώνει (Γερμανία) ότι έχει εφεδρείες δηλαδή ότι υπάρχουν ανεξάρτητοι βουλευτές που τον έχουν διαβεβαιώσει πως σε κρίσιμες ψηφοφορίες δεν θα τον ρίξουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης