Ευθεία αντίδραση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου κατά της χώρας μας

Ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης χαρακτηρίζει με απόφασή της η Ολομέλεια του Αρείου Πάφυ το ψήφισμα της ΕΕ για το κράτος δικαιου στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη δικαιοσύνη.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, που συνεδρίασαν σε διοικητική Ολομέλεια μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα έστειλαν το δικό τους θεσμικό μήνυμα με ένα και μοναδικό στόχο την προάσπιση της ανεξαρτησίας και του κύρους του θεσμού της δικαιοσύνης που υπηρετούν. Στάθμισαν μάλιστα για την απόφασή τους αυτή το γεγονός ότι επί της ουσίας στο ψήφισμα αναφέρονται σκέψεις που αφορούν σε εν εξελίξει έρευνες από την ελληνική δικαιοσύνη .

Υπό αυτό το πρίσμα οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι αυτά πλήττουν τη δικαιοσύνη, επισημαίνοντας μάλιστα και τον κίνδυνο δυνατόν να εγκατασταθεί στους πολίτες και τα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας διαφθοράς που περιλαμβάνει και το δικαστικό σώμα.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με ισχυρή πλειοψηφία 49 και 13 κατά, χαρακτηρίζει τα εν λόγω ψήφισμα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων, και όχι το υπόλοιπο μέρος του ψηφίσματος που δεν αφορά τα του οίκου της Θέμιδας, ότι αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα και τη συμμετοχή της Εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη και τοποθετήθηκε σε κάθε αιτίαση του ψηφίσματος για τη λειτουργία της ελληνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου στη χώρα μας, αντικρούοντας τα ανφερόμενα στο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για μία σειρά από εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που βρίσκονται σε διαφορετικά δικονομικά στάδια στη χώρα μας, όπως οι έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, οι έρευνες για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, υποθέσεις διαφθοράς, χρηματοδότησης μέσων ενημέρωσης (η γνωστή λίστα Πέτσα), η έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και το ναυάγιο της Πύλου.

Σε όλες τις υποθέσεις που αναφέρονται στο Ψήφισμα η Ολομέλεια έλαβε τη θέση, ότι τα αναφερόμενα είναι αόριστα, χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς αμεροληψία και χωρίς κάποια ανάθεση των ερευνών σε εθνική η κοινοτική αρχή με αποτέλεσμα να αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης