Ερώτηση Νικολόπουλου στον Πρωθυπουργό:Κίνδυνος να παραγραφεί το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου!

Ο κίνδυνος της δικαστικής παραγραφής, 20 χρόνια μετά το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ανάγκασε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ν’ απευθυνθεί με ερώτησή του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ν’ αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όπως είναι γνωστό η εισαγγελέας της έδρας του  Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Αθηνά Θεοδωροπούλου άσκησε έφεση υπέρ του νόμου και κατά της αθώωσης κατά πλειοψηφία των 36 κατηγορουμένων χρηματιστών και επιχειρηματιών, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε τρίτη δίκη.

Με την κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής διατυπώνει την ανησυχία του, γιατί τον Μάρτιο του 2019 κλείνει ο κύκλος της 20ετούς παραγραφής για τα αδικήματα τα οποία τελέστηκαν το 1999(!!!) και σε αυτά τα 20 χρόνια η δικαιοσύνη δεν κατάφερε να ξεδιαλύνει το σκάνδαλο.

Όπως είναι γνωστό, το 1999 η κυβέρνηση Σημίτη δημιούργησε περιβάλλον «Ελντοράντο» και από κοντά ήρθαν οι εκατοντάδες ΕΛΔΕ, που φύτρωσαν για να μετατρέψουν το χρήμα σε μετοχές του «εκσυγχρονιστή» Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του νυν υπόδικου υπουργού Εθνικής Οικονομίας της εποχής Γιάννου Παπαντωνίου.

Δυστυχώς, όμως, έφυγε νωρίς  ο Μιλτιάδης Έβερτ που είχε βάλει σκοπό να τους κρεμάσει στο τσιγκέλι.

Από το κόλπο του Χρηματιστηρίου έμειναν ατιμώρητοι όλοι οι απατεώνες που συγκρότησαν το «κόμμα του Χρηματιστηρίου», καταλήστεψαν και μάζεψαν το χρήμα και το φυγάδευσαν στο εξωτερικό.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι και οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου κατάφεραν, με παραδικαστικά κυκλώματα, να ροκανίζουν τον χρόνο και μέχρι σήμερα δεν αποδόθηκαν ευθύνες και ποινές για όσα ανατριχιαστικά σχεδιάστηκαν εν ψυχρώ και εκτελέσθηκαν από τυχάρπαστους «οπαδούς» του εύκολου πλουτισμού.

Ολοκληρώνοντας το σκεπτικό της ερώτησής του, ο Νίκος Νικολόπουλος παρατηρεί:

Όλοι γνωρίζουν τον επικεφαλής, τον Αρχιερέα της διαπλοκής του Χρηματιστηρίου, αλλά κανείς δεν τον έχει καθίσει στο σκαμνί.

Όσοι πήραν τα λεφτά «παίζοντας» με τις μετοχές-φούσκες, ζουν ακόμη ζωή χαρισάμενη αφού είχαν μέχρι και φορολογική απαλλαγή και στο «πόθεν έσχες» τους δεν ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν τα κέρδη.

Αυτό το τέλειο έγκλημα δεν μπορεί να μείνει χωρίς καμία τιμωρία, αφού νομικά δεν κινήθηκε ποτέ καμία διαδικασία εναντίον των πραγματικών υπευθύνων.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι τα ακόλουθα:

1ον Υπάρχει επιθεώρηση που να έχει ασχοληθεί με το σκάνδαλο της 20ετούς μακρόσυρτης δικαστικής διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου;

2ον Έχετε την βούληση, αλλά και τον θεσμικό ρόλο, ώστε να αποφύγουμε ένα νέο εμπαιγμό και πάντως να επαναληφθεί η δίκη από την αρχή και να τελειώσει στο ελάχιστο εναπομείναν τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, πριν κλείσει ο κύκλος της 20ετούς παραγραφής για τα αδικήματα τα οποία τελέστηκαν το 1999!;

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης