Εποχή Ανδρουλάκη ανατέλλει στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Μια ψυχρή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Κεντροαριστερά μας λέει ότι ο πραγματικός νικητής είναι ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Ο 38χρονος ευρωβουλευτής νίκησε κατά κράτος στον πρώτο γύρο Καμίνη και Θεοδωράκη ενώ στον δέυτερο γύρο, παρά το γεγονός ότι υπονομεύτηκε ευθέως (στήθηκαν οι κάλπες χωρίς προεκλογικό αγώνα λόγω Μάνδρας, αντί να μετατεθούν μια εβδομάδα), συγκέντρωσε ποσοστό 43,5%.

Ο κ. Ανδρουλάκης είναι πλέον εν δυνάμει ο επόμενος ηγέτης της Κεντροαριστεράς αφού έχει ήδη ισχυρό εσωκομματικό μηχανισμό, οπαδούς και την νεαρή ηλικία να περιμένει όσο πρέπει για να αναλάβει.

Το στοίχημα τώρα είναι νε ενοποιηθεί πολιτικά ο χώρος χωρίς αποχωρήσεις και εν συνεχεία κοινή συναινέσει πια (κανείς δεν μπορέι να αγνοεί τον κ. Ανδρουλάκη) να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα επαφής με την κοινωνία.

Τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας (β’ γύρος) για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα (με ενσωματωμένο το 96%) όσων ψήφισαν, είχαν έως τις 23.30 ω. της 19ης Νοεμβρίου 2017, ως ακολούθως:


Επί 149.222 ψηφισάντων σε σύνολο 155.500 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέραν των λευκών και των ακύρων, έλαβαν:

Φώφη Γεννηματά 83.266    (56,66%)
Νίκος Ανδρουλάκης 63.690    (43.34%)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης