Επιστροφή στις δημόσιες διαμαρτυρίες κατά επισήμων..!

Η τοποθέτηση Παπαδήμου στην πρωθυπουργία, είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των σκληρών διαμαρτυριών κατά δημοσίων προσώπων από αγανακτισμένους πολίτες. Φαίνεται ότι η... περίοδος χάριτος έληξε σήμερα. Στη Χαλκίδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεώθηκε να αποχωρήσει αμίλητος όταν πολίτες ξέσπασαν κατά πάντων για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα. Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν το κεντρικό πρόσωπο στις διαμαρτυρίες της 28ης Οκτωβρίου όταν δεν... έγινε καν η παρέλαση. Διαμαρτυρίες έγιναν και στον Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή στη Χαλκίδα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης.

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι άλλοι επίσημοι που παραβρέθηκαν στην τελετή αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Στον Πειραιά,παρόντες στην τελετή ήταν και πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, οι αποδοκίμασαν την κυβερνητική πολιτική, ζητώντας μέτρα κατά της ανεργίας.

Στην Αθήνα η τελετή Αγιασμού των Υδάτων έγινε στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και των βουλευτών Μιχάλη Καρχιμάκη, Προκόπη Παυλόπουλου, Όλγας Κεφαλογιάννη και Θανάση Πλεύρη, που αποδοκιμάστηκαν από συγκεντρωμένους πολίτες.

Αίσθηση προκάλεσαν τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία στην περιοχή του Κολωνακίου, προς αποφυγή επεισοδίων.

Στην τελετή στη Θεσσαλονίκη επίσης δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες των πολιτικών που παραβρέθηκαν στην τελετή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης