Επικίνδυνο ατομικό παιχνίδι Τσίπρα με τους Θεσμούς - Η οργανωμένη αποχή, απάντηση στο νέο δημοψήφισμα που έχει αποφασίσει

Την ώρα που η ελληνική οικονομία καταστρεφεται από την υπερφορολόγηση, την έλλειψη κανόνων και την αδιανόητη γραφειοκρατία, ο κ. Τσίπρας "παίζει" με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς. Είναι το νέο του "παιχνίδι". Μη έχοντας σχέδιο για τίποτε πέραν της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, έχει δει ως διέξοδο ανούσιες συζητήσεις για εκλογικούς νόμους, αλλαγές στο Σύνταγμα και... δημοψηφίσματα.

Είναι μια επικίνδυνη πολιτειακά πρακτική αφού εκεί που όντως η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αντί για σοβαρό διάλογο όλου του πολιτικού φάσματος και συνεννόηση, ο κ. Τσίπρας εντελώς μόνος σε ένα παραλήρημα δήθεν δημοκρατικών σκέψεων πάλι αυθαιρετεί προσπαθώντας να αιφνιδιάσει υποτίθεται τα υπόλοιπα κόμματα και να εμφανιστεί vw μοναδικός φορέας αλλαγών.

Τώρα σχεδιάζει πάλι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, χωρίς να ερωτά κανέναν (είπαμε είναι το νέο του "παιχνίδι") με δυο ερωτήματα: Αν δέχονται οι Έλληνες την απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικο σύστημα και επίσης την κατοχύρωση του κρατικού ελέγχου σε ενέργεια και νερό.

Τα μονομερή και επικίνδυνα παιχνίδια με τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς μπορεί να λειτουργούν λυτρωtικά για τον ψυχισμό του κ. Τσίπρα ο οποίος υποφέρει από την σύγκρουση δεξιάς πρακτικής και αριστερής ιδεολογίας, ωστόσο δεν παύoyn να είναι εντελώς επικίνδυνα για το Πολίτευμα και την χώρα.

Κινδυνεύουμε να βρεθούμες σε έναν λαβύρινθο αδιέξοδων εντάσεων και επιδιώξεων εμπλέκοντας και τους πολίτες μόνο και μόνο για να παραπλανάνται η κοινωνία σε σχέση με τα αιμοσταγή μέτρα που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση και για να παριστάνει ο κ. Τσίπρας τον βαθύ δημοκράτη και δήθεν μεταρρυθμιστή.

Η Συνταγματική αναθεώρηση είναι κρίσιμη παράμετρος για την Ελλάδα απαιτεί συνεννόηση από το σύνολο του πολιτικού συστήματος και δεν μπορεί να γίνεται παιχνίδι θλιβερών εντυπώσεων από ένα και μόνο πρόσωπο. Όσο για τα δημοψηφίσματα που σκέφεται να φέρει υπάρχει λύση: Το Σύνταγμα προβλέπει ότι εφόσον ΔΕΝ συμμετέχει στην ψηφοφορία το 40% των εγγεγραμένων πολιτών δεν υπάρχει απόφαση.

Με δεδομένο ότι στο δημοψήφισμα του 2015 με το ζόρι προσήλθαν πάνω από το 50%, αν η αντιπολίτευση δώσει γραμμή αποχής ο Τσίπρας θα κάνεί ένα δημοψήφισμα - οπερέτα με συμμετοχή κάτω ίσως και του... 15%. Ας αξιολογηθεί αν πρέπει να γίνει έτσι.

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης