Επί θύραις η σύγκρουση Τσίπρα - Λαφαζάνη * Σακελλαρίδης: Ψήφος κατά συνείδηση στη Βουλή

Ξεκαθαρίστηκε από την κυβέρνηση ο οδικός χάρτης της συμφωνίας με τους εταίρους: Υπογραφή της συμφωνίας από τον κ. Τσίπρα, ψήφισή του στην Βουλή όχι με κομματική γραμμή αλλά με ψήφο"κατά συνείδηση" και κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων εφαρμογής της.

Με δεδομένο ότι ήδη η Αριστερή Πλατφόρμα του κ. Λαφαζάνη έχει περάσει απέναντι και στην Βουλή θα καταψηφίσει, για την ψήφιση των μέτρων ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση και πως υπάρχει ιστορική ευθύνη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σακκελαρίδης ανέφερε ότι «έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια ότι προχωρούμε προς συμφωνία» κι ότι αν όλα πάνε καλά ίσως να μην χρειαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής.

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε πως «είναι σίγουρος ότι θα περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία». 

ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Ωστόσο, κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αποτίμηση του αποτελέσματος της Κυριακής - οι εκπρόσωποι της Αριστερής Πλατφόρμας, υιοθέτησαν στάση συνολικής άρνησης και υποστήριξαν την άποψη περί μη υπογραφής οιασδήποτε συμφωνίας με τους εταίρους, ερμηνεύοντας έτσι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

Μάλιστα έγινε προσπάθεια να λήφθεί απόφαση ώστε να εκδοθεί από την Κουμουνδούρου επίσημη ανακοίνωση, με την οποία να απευθύνεται προσκληση για συμμετοχή των πολιτών σε νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα, με στόχο την υποστήριξη του «Οχι». Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε αυτή την πρόταση.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Στο μεταξύ στα χέρια των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι της Πέμπτης το κείμενο με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς. Στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ότι στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν σε συμφωνία με τους εταίρους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης