Επίθεση των υπουργών του Eurogroup στον κ. Βενιζέλο: Είστε ανίκανοι, μας κοροϊδεύεται, κρύβεστε!

eurogroup

Ταπεινωτική, απαξιωτική και άκρως προσβλητική ήταν η συμπεριφορά των υπουργών Οικονομικών προς τον κ. Βενιζέλο στη συνεδρίαση του Eurogroup την περασμένη Πέμπτη. Σιγά-σιγά γίνονται γνωστές οι πολύπλευρες επιθέσεις εναντίον του, που ουσιαστικά είναι επιθέσεις κατά του πολιτικού συστήματος. Οι υπουργοί της ΕΕ είπαν:

* Οι Έλληνες πολιτικοί έχετε αναμφισβήτητες και τεράστιες ευθύνες για την κατάντια της χώρας σας.

* Κρύβεστε συνεχώς. Είμαστε 20 μέρες στην Αθήνα και οι πολιτικοί σας αρχηγοί εμφανίστηκαν τρεις φορές και για λίγο χωρίς να υπογράφουν τα συμφωνηθέντα.

* Μας κοροϊδεύετε επί δύο χρόνια. Όσα έχουμε συμφωνήσει μένουν στα χαρτιά, δεν προχωρά τίποτε με δική σας ευθύνη.

* Είστε εντελώς αναξιόπιστοι, κανείς δεν σας θέλει για συνομιλητές.

* Δεν θέλετε να αλλάξετε ούτε το ελληνικό κράτος, ούτε την ελληνική κοινωνία. Θέλετε να έχετε ένα κράτος-ιδιοκτησία του πολιτικού συστήματος.

* Έχετε καταλάβει ότι εκτός από την Ελλάδα κινδυνεύει εξ αιτίας σας ολόκληρη η ευρωζώνη;

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι Ευρωπαίοι έχουν πια καταλάβει, την ανεπάρκεια των Ελλήνων πολιτικών και κινούνται μέσω πιέσεων και τελεσίγραφων για να "προλάβουν" το κακό. Το μνημόνιο-2 είναι μια δέσμη εντολών που θα πρέπει να υλοποιούνται στο 100% διαφορετικά θα απαιτούνται πρόσθετα μέτρα. Η (όποια) ελληνική κυβέρνηση θα παραδίδει εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες εκθέσεις για την απόδοση των μέτρων και η τρόικα θα ανακοινώνει την τρέχουσα πολιτική...

Αυτό το πέτυχε το ανάξιο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης