Επήλθε συμφωνία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το όνομα του πρωθυπουργού. Ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να απέκλεισε τον κ. Λουκά Παπαδήμο!

Μετά από τρείς μέρες το πολιτικό σύστημα κατέληξε στο όνομα του πωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης. Σε λίγο ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τον ενημερώσει. Πιθανότερο όνομα ο κ. Βασίλης Σκουρής, υπουργός επί Σημίτη, αν και έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα όπως του κ. Κακλαμάνη ή του κ. Πετσάλνικου.

Το όνομα του κ. Παπαδήμου έφυγε από το τραπέζι με βέτο του κ. Βενιζέλου ο οποίος ήθελε να παραμείνει κυρίαρχος στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής. Πάντως ορισμένοι κύκλοι δηλώνουν ότι ο κ. Παπαδήμος παραμένει ως... αουτσάιντερ!

Ο κ. Σαμαράς αργά τη νύχτα εξερχόμενος από τα γραφεία της ΝΔ δήλωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη και ερωτηθείς για το πρόσωπο δήλωσε χαριτολογώντας: «Θα είναι εύελπις».

Διεργασίες μέχρι αργά το βράδυ στο ΠαΣοΚ
Διεργασίες πλήρους ανατροπής των μέχρι τώρα υποθέσεων σχετικά με το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού εξελίσσονταν μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Διεργασίες στις οποίες καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε η άρνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να αποδεχθεί τη λύση Παπαδήμου και οι οποίες φαίνεται να οδηγούν τώρα σε ανάδειξη πολιτικού προσώπου.

Μοχλός των εξελίξεων, η απειλή εσωκομματικών συγκρούσεων ενόψει της λήξης της θητείας του Γ. Παπανδρέου ως προέδρου του ΠαΣοΚ στις 11 Νοεμβρίου.

Πάντως, δώδεκα ώρες μετά από τη στιγμή που είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου ότι θα καταστεί επισήμως γνωστό το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, τέτοια ανακοίνωση δεν είχε ακόμα υπάρξει, μέχρι το βράδυ της Τρίτης. Κι αυτό, παρά το γεγονός, ότι τα βλέμματα όχι μόνον της ελληνικής κοινής γνώμης και της ηγεσίας της ευρωζώνης αλλά και πολλών πέρα από την Ευρώπη, είναι συνεχώς στραμμένα στην Ελλάδα.

Πρέπει να σημειωθεί δε ότι, από το πρωί της Τρίτης, η Νέα Δημοκρατία έχει συμφωνήσει ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου για τη θέση του πρωθυπουργού.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης