Ελλάδα: Διαχρονικώς φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα επιμένουν να παραμένουν στην πολιτική σκηνή σαν σωτήρες

Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον πλανήτη Γη όπου βαριά αποτυχημένοι της πολιτικής οι οποίοι  ευθύνονται για αδιανόητες καταστροφές, να παραμένουν στο προσκήνιο υπονοώντας ότι τα έκαναν όλα σωστά και πως κάποιοι άλλοι "κακοί" είναι που έφεραν την χώρα στον γκρεμό.

Θυμίζω ότι ενώ ο λαός έχει τιμωρήσει αμετάκλητα στην κάλπη τους πρώην πρωθυπουργούς Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά, αυτοί επιμένουν να είναι στην πολιτική σκηνή. Ο πρώτος άεργος από το 2009, χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή στα κοινά, αμοίβεται ως βουλευτής της Βουλής απλώς κάνοντας κακό στη ΝΔ που δεν της επιτρέπει να ξεφύγει από τους δήθεν "Καραμανλικούς" που συνιστούν υποτίθεται την καθαρή τάση στο κόμμα.

Ο δεύτερος δεν το αποκλείω να πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψει ακόμα και ως πρωθυπουργός από κάποια "καραμπόλα προσώπων", επειδή θεωρεί ότι δικαιώθηκε η πολιτική του και ως πρόσωπο δεν έχει καεί.

Ο τρίτος ενώθηκε πάλι με το ΠΑΣΟΚ και θα επιστρέψει στα έδρανατης Βουλής ως απλός βουλευτής, ένα Θεός ξέρει γιατί. Πρέπει να είναι βουλευτής για να πει κάτι; (Αν έχει να πει κάτι).

Δεν είναι μόνον αυτοί. Ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης αφού κατέστρεψε εκ θεμελίων την Ελλάδα με πρωτοφανείς ερασιτεχνισμούς, φορτώνοντας την χώρα με νέα μνημόνια, κλειστές τράπεζες, νέους βαρύτατους φόρους και ν'εα μνημόνια, εξακολουθεί να περιφέρεται από κανάλι σε κάνάλι όταν τον καλούν, για να υποστηρίξει ότι μόνο αυτός είχε δίκιο και όλοι οι άλλοι απλά δεν τον καταλάβαιναν.

Ειδικά ο κ. Βαρουφάκης είναι ένα κεφάλαιο μόνος του. Η αποτυχία του σε κάθε επίπεδο δεν έχει προηγούμενο. Ποτέ στο παρελθόν η Ελλάδα δεν έφτασε στο χάλι να μην πληρώσει διεθνείς υποχρεώσεις της. Ούτε έφτασε στο σημείο να μαζεύει ακόμη και τα κέρματα από τις ελληνικές πρεσβείες ανά τον πλανήτη για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Όμως το χειρότερο στην περίπτωση του απαξιωμένου πια Βαρουφάκη ήταν ο χαρακτηρισμός τοκογλύφων για τους εταίρους μας. Να υπάρχουν ευρωπαίκές χώρες που δανείστηκαν με 6% για να μας τα δώσουν εμάς με 1,5% και εμείς να του λέμε τοκογλύφους και να τους απειλούμε ότι θα διαγράψουμε μονομερώς το χρέος.

Ακόμα χειρότερα, ενώ μας δάνειζαν και να τους λέγει ότι επειδή είμαστε καταχρεωμένοι δεν τα χρειαζόμαστε. Φυσικά και δεν τα χρειαζόμασταν, αφού δεν είχε κανένασχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδος.. Δεν μπορούσε να την σώσει ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. και ήταν υπουργός... Οικονομικών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης