Εκτός Βουλής υπουργοί και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Οι χαμένοι της κάλπης

Δυσάρεστες εκπλήξεις για πολλούς υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη της πρώτης γραμμής των υπολοίπων κομμάτων επεφύλαξε η κάλπη των εθνικών εκλογών.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα καταμετρημένα αποτελέσματα - και με την επιφύλαξη της οριστικοποίησής τους - εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν πολλοί υπουργοί και κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις τους: Γιώργο Σταθάκη, Μυρσίνη Ζορμπά, Τάσο Πετρόπουλο, Ράνια Σβίγκου, Παναγιώτη Ρήγα, Νίκο Τόσκα, Γιώργο Βασιλειάδη και Νίκο Ξυδάκη.

Χωρίς εισιτήριο για τη Βουλή μένουν όμως και «μεταγραφές» του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τέρενς Κουίκ και Κατερίνα Παπακώστα.

Ειδικότερα στην Α΄ Αθηνών, με την ενσωμάτωση των σταυρών από το 96,54% των εκλογικών τμημάτων, το κατώφλι της Βουλής δεν περνούν:

  • από τη Ν.Δ. οι Θεόδωρος Φορτσάκης και Δημήτρης Τσιόδρας,
  • από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου και η Μυρσίνη Ζορμπά,
  • από το ΚΚΕ ο Νίκος Σοφιανός
  • και από το Κίνημα Αλλαγής οι Σπύρος Καρανικόλας, Δημήτρης Οικονόμου.

Στην εκλογική περιφέρεια Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών (με την ενσωμάτωση των σταυρών στο 97,04%), από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή οι Τέρενς Κουίκ, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία και Τάσος Πετρόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. εκτός κοινοβουλίου μένει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Μάχη ψήφο με ψήφο για την είσοδό τους στη Βουλή δίνουν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκλογική περιφέρεια Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών. Με την ενσωμάτωση σταυρών να ανέρχεται στο 96,62%, ο πρώτος συγκεντρώνει 13.534 σταυρούς και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής 13.509.

Από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν και οι Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Τόσκας.

Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ. για λίγες ψήφους δεν φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Από το Κίνημα Αλλαγής εκτός μένουν οι Μιχάλης Καρχιμάκης και Θάνος Ασκητής.

Στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών με την ενσωμάτωση σταυρών να φτάνει το 97,24% ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. Γρηγόρης Ψαριανός δεν κατορθώνει να εκλεγεί βουλευτής, ενώ μεγάλες είναι οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν εκλέγονται οι: Νίκος Ξυδάκης, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Κυρίτσης, Γιώργος Βασιλειάδης.

Στην Α΄ Πειραιώς δεν εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Ρεπούση, ενώ στη Β' Πειραιώς (ενσωμάτωση σταυρών στο 98,20%) δεν εισέρχονται στη Βουλή ο Γιάννης Τραγάκης από τη Ν.Δ. και ο Σταμάτης Μαλέλης από το Κίνημα Αλλαγής.

Στην Α΄ Θεσσαλονικης (ενσωμάτωση σταυρών 99,39%) ο Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος με τη Ν.Δ. που είχε θέσει υποψηφιότητα και για τον δήμο Θεσσαλονίκης δεν καταφέρνει να περάσει το κατώφλι του κοινοβουλίου, ενώ εκτός μένουν και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης Μάρκος Μπόλαρης.

Στα Χανιά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μένει χωρίς έδρα καθώς χάνει τη μάχη του σταυρού από τον Παύλο Πολάκη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης