Εκτελεστικοί Γραμματείς (του ΣΥΡΙΖΑ) θα είναι οι πραγματικοί... Δήμαρχοι!

Απίστευτος τακτιτκισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομοθετώντας την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, "εξασφαλίζει" την ακυβερνησία αφού ο εκλεγμένος Δήμαρχος δεν θα έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θέλει να τοποθετήσει σε κάθε Δήμο ένα δικό του στέλεχος που θα είναι λέει "Εκτελεστικός Γραμματέας" και θα αποφασίζει αυτός!

Το θέμα φαίνεται να έχει αντιληφθεί μόνο η ΝΔ (ουδεμία αναφορά από άλλα κόμματα ή και ΜΜΕ) οπότε έχει ήδη αντιδράσει.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, ώστε να διαλυθεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας. Θα γίνουν με τον σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση ΝΔ. Όχι άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ. 

«O πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει το Υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. O σκοπός της κυβέρνησης είναι να πληγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο. Αυτό θέλουν», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: 

«Με τις κάλπες και τα εκλογικά συστήματα παίζει μόνο όποιος φοβάται την ετυμηγορία του λαού. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και οι καλοί αυτοδιοικητικοί που τιμούν τις θέσεις τους έχουν τέτοιες ανησυχίες. Μόνο ο κ. Τσίπρας».

(Υ.Γ. Φήμες αναφέρουν ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει διαψεύσει τα περί Εκτελεστικών Γραμματέων ως "δεξιά προβοκάτσια" αλλά η σχετική αυτή δήλωση δεν υπάρχει στο διαδίκτυο...)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης