Εισαγγελέας: Τα χρήματα της Siemens (Τσουκάτος) δεν πήγαν στο ΠΑΣΟΚ

Απαλλαγή του Θεόδωρου Τσουκάτου για την υπόθεση της Siemens πρότεινε στη δίκη για τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά στην σημερινή αγόρευσή της.

Θυμίζουμε ότι ο Θεόδωρος Τσουκάτος έλαβε από τον τότε ισχυρό άνδρα της Siemens στη χώρα μας Μιχάλη Χριστοφοράκο 1 εκατ. μάρκα και από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι δεν τα κράτησε αλλά τα έδωσε στο κομματικό ταμείο.

Ωστόσο η εισαγγελέας παραδέχεται ότι τα χρήματα δεν δόθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ που όμως δεν εντοπίστηκαν από τις πολύχρονες έρευνες.

Η απαλλαγή Τσουκάτου και η εισαγγελική παραδοχή ότι τα χρήματα δεν τα κράτησε ο ίδιος ούτε δόθηκαν στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

Ο δικηγόρος του Θεόδωρου Τσουκάτου, Διονύσιος Γκούσκος δήλωσε «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περι αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Η εισαγγελέας, αναφέρθηκε και στη ζημιά του ΟΤΕ, υποστηρίζοντας, ότι ήταν μεγαλύτερη από 69 εκ. ευρώ που διατέθηκαν σε μίζες λόγω της πλημμελούς άσκησης καθηκόντων των στελεχών του, τόσο κατά την κατάθεση όσο και κατά την εκτέλεση της σύμβασης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης