Εγκατάστση επιτρόπων σε όλα τα υπουργεία!

Ράιχενμπαχ

Απόλυτος θα είναι ο έλεγχος της όποιας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Σε κάθε υπουργείο, δίπλα από τον υπουργό θα συνδιοικεί επιτροπή ΕΞΙ στελεχών της τρόικας. Θα έχουν απόλυτη ενημέρωση για τα πάντα και θα βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες. Θα μπορούν να απορρίπτουν αποφάσεις ή να προτείνουν ενέργειες! Ήδη στα ελληνικά υπουργεία οι επιτροπές αυτές έχουν εγκατασταθεί.

Τα παραπάνω πιστοποιούν ότι η Ελλάδα θα κυβερνάται από εξωθεσμικούς παράγοντες. Η δημοκρατία δεν θα λειτουργεί. Και η περίφημη λαϊκή βούληση θα είναι ανύπαρκτη. Όλες οι κυβερνητικές δραστηριότητες θα είναι υπό ασφυκτικό έλεγχο.

Ολιγομελείς ομάδες ή ομάδες «contact point», όπως τις ονομάζει κομψά το μνημόνιο, αποτελούμενες από 5-6 ξένους τεχνοκράτες, θα πάρουν θέση πλάι στους Ελληνες υπουργούς.

Επικεφαλής κάθε ομάδας θα είναι Ελληνας τεχνοκράτης, συνεπικουρούμενος από Ευρωπαίο σύμβουλο. Τα μέλη αυτών των ομάδων είναι αποσπασμένοι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι εργάζονται από τον περασμένο Νοέμβριο πάνω σε αυτό το «project», δηλαδή του αυστηρού ελέγχου των προϋπολογισμών των υπουργείων, και των τρόπων που αυτοί κατανέμονται.

Τα θέματα εργασίας αναμένεται να τα ορίζουν οι ελληνικές αρχές, σε συνεννόηση με την κορυφή της Επιτροπής Ράιχενμπαχ.

Δουλειά τους θα είναι τα «τρία Α»: Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη, Απασχόληση. Ανά μήνα οι εμπειρογνώμονες θα υποβάλλουν εκθέσεις προόδου στις ελληνικές αρχές και στην Επιτροπή. Την υψηλή εποπτεία του όλου ελέγχου, ως γνωστόν, έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες (επιπλέον 80 της Task Force, εργάζονται ήδη στην Αθήνα).

Στόχος των ξένων τεχνοκρατών θα είναι να τεθούν προτεραιότητες ανά υπουργείο, να αναλυθούν πλήρως οι προϋπολογισμοί ώστε να γίνει γνωστό... πού διοχετεύεται ακριβώς το χρήμα, καθώς και να περιοριστεί μαζί με τη γραφειοκρατία και το πλήθος των Οργανισμών των υπουργείων. Αυτοί όλοι στο τέλος, υπό την εποπτεία του Χορστ Ράιχενμπαχ, θα δίνουν αναφορά, θα κάνουν δηλαδή στη γλώσσα τους reporting στον πρωθυπουργό.

Η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα άρχισε τις εργασίες της την 01.09.11. Εκτοτε εργάζεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές για να εντοπίσει τις ανάγκες τους, καθώς και με τα κράτη-μέλη και διεθνείς οργανισμούς που παρέχουν τεχνική βοήθεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης