Είναι ο ΓΑΠ έτοιμος για όλα;

Αλλαγές και μπερδέματα στο ΠΑΣΟΚ και την πολιτική σκηνή φέρνει η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προτείνει  κυβέρνηση εθνικής ενότητας καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως εκτιμάται, ίσως προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα αναπτύξει την πλατφόρμα του στην Κοζάνη, σε εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου, την προσεχή Πέμπτη, μια ημέρα μετά τη διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ερωτήματα, όμως, δημιουργούνται και για τον ποιον θα ωφελήσει η κίνηση ίδρυσης νέου κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου. Η μεγάλη ζημία θα είναι φυσικά στο ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμάται ότι θα δοθεί σφοδρή μάχη για το αν ο Ευ. Βενιζέλος περάσει τον Γ. Παπανδρέου ή αντίστροφα. Ποσοστό ψήφων, πάντως, θα κοπεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη δεξαμενή του οποίου είναι οι ψηφοφόροι του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, εκτός σημαντικού απροόπτου και κάποιες «προειδοποιητικές βολές» από τους «ελεύθερους σκοπευτές» της Χαρ. Τρικούπη αναμένεται να κρατήσει χαμηλούς τόνους έναντι του Γ. Παπανδρέου. 

Και αυτό, καθώς επιδίωξη της ηγεσίας είναι να «χρεώσει» στον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ τη διάσπαση του κόμματος και πιθανόν και την οριστική περιθωριοποίησή του…

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης