ΔΝΤ: Η ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για επικοινωνιακά τρικ

O Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ)  είχε δηλώσει ότι η  Ελλάδα είναι «μη μεταρρυθμίσιμη», για να καταλήξει ότι το ΔΝΤ δεν έχει λόγο να διακινδυνεύσει κι άλλο το κύρος του, αφού έχει ηδη υποστεί σοβαρό πλήγμα με τις εκτιμήσεις για το πρόγραμμα.
Σε άλλο περιστατικό όταν ο Τσακαλώτος είπε "θελετε να μας κάνετε σκλάβους" (σε μία από τις ατέρμονες συζητήσεις στο «Χίλτον» προ μηνών με αφορμή τη συζήτηση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές) οι άνθρωποι του ΔΝΤ κοιτάχθηκαν μεταξύ τους και κάποιος είπε: Τι ακριβώς κάνουμε εδώ; Εννοούσαν ότι ενώ είχαν έρθει να βοηθήσουν με χρήματα και ιδέες, άκουγαν τέτοιες ατάκες.
Τελικά βγήκε συμπέρασμα: ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ (ΔΝΤ και Ευρώπη) έχουν καταλάβει ότι η Ελλάδα ουδέποτε σχεδιάζει οτιδήποτε απλώς κάνει επικοινωνιακά τρικ για το φιλοθεάμον κοινό (ιθαγενείς).

Και να φανταστεί κανείς ότι το ΔΝΤ δεν συμμετείχε ποτέ με χρηματοδότηση σε πρόγραμμα επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Οι ιδεολογικές μάχες χαρακωμάτων που δίνει συχνά η κυβέρνηση στο «Χίλτον», δεν πείθουν κανέναν. Η ιδεολογία είναι μόνο το πρόσχημα, η επιφάνεια, για αρκετούς στους κύκλους των θεσμών. Είναι αυτή που αύξησε τον λογαριασμό των μέτρων, καθώς, όπως παραδεχόταν αρμόδια πηγή, «αν η αξιολόγηση είχε κλείσει π.χ. τον Δεκέμβριο, δεν θα είχαν ζητηθεί όλα αυτά τα μέτρα»

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορίες από την Καθημερινή

Δείτε επίσης