Δημόσια αντιπαράθεση στην Γερμανία για το αν η Ελλάδα "όντως πέτυχε κάτι"

Η αίσθηση ότι στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα "μαγειρεύει" τα οικονομικά στοιχεία για να δημιουργήσει πλαστή ευημερία (παρασύροντας μάλιστα τους δανειστές στο θετικό κλίμα αφού βολεύονται από αυτό, επιβάλοντας υποτίθεται τα σωστά μέτρα) είναι θέμα δημόσισα συζήτησης στην Γερμανία. Εκεί έχουμε πόλεμο δηλώσεων στην γερμανική πολιτική σκηνή με θέμα την... εικονική πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία.

Η γερμανική κυβέρνηση δια του υφυπουργού ΟικονομικώνΣτέφεν Κάμπετερ, σε επιστολή την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Die Welt», απορρίπτει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), Μπερντ Λούκε ότι η τρόικα «δείχνει επιείκεια για λόγους αισθητικής» σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων του προϋπολογισμού της Ελλάδας.

Ο κ. Κάμπετερ επισήμανε ακόμη στον κ. Λούκε ότι η τήρηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος ελέγχεται τακτικά από την τρόικα, η οποία καθόρισε τα κριτήρια μέτρησης«τα οποία απεικονίζουν με ακρίβεια τη συνεπή εφαρμογή των όρων του προγράμματος και τα αποτελέσματά τους για τον κρατικό προϋπολογισμό». 

Απέρριψε δε και την κατηγορία ότι οι Έλληνες πέτυχαν τους καλούς αριθμούς επειδή δεν πληρώνουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης