Δημοσκόπηση: Σταθερή η διαφορά 10% μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα δέκα μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ η συνεχίζομενη κράτηση των δύο Στρατιωτικών  και το αίσθημα ανασφάλειας επιτείνουν τη φθορά της κυβέρνησης.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5% των ψήφων έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.  Τα δύο κόμματα διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους συγκριτικά με την έρευνα του Μαρτίου.

Στη ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών μεταξύ 15 και 17 Απριλίου, στην τρίτη θέση φαίνεται να σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα και «σκαρφαλώνοντας» στο 9%.

Στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6,5%, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά μισή μονάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η επόμενη Βουλή προβλέπεται πεντακομματική, δεδομένου ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων κυμαίνονται σταθερά στο 2%.

Τα στοιχεία της Pulse δείχνουν επίσης ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, (47%) ενώ αυτή της ΝΔ φτάνει στο 82%.

Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 31% έναντι 23%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης