Δημοσκόπηση ανατρέπει τις εκτιμήσεις για μη αυτοδυναμία. Η ΝΔ στο 30%!

Μακράν πρώτη και πολύ κοντά σε ποσοστά αυτοδυναμίας εμφανίζεται η ΝΔ στην μέτρηση εκλογικής επιρροής της PUBLIC ISSUE για λογαριασμό της Καθημερινής και του Σκάι. Συγκεκριμένα η ΝΔ έχει εκτιναχθεί στο 30%, ποσοστό στο οποίο αν προστεθούν οι ψήφοι των αναποφάσιστων και η διαφορά της από το δεύτερο κόμμα τότε φτάνει στην αυτοδυναμία. Το ισχύον εκλογικό σύστημα ειναι δυνατόν να δώσει αυτοδυναμία και με 38% στο πρώτο κόμμα, αρκεί να είναι μεγάλη η διαφορά του από το δεύτερο. Στην προκειμένη περίπτωση δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ με... 15,5%!

Η μέτρηση αυτή ανατρέπει δημοσκοπήσεις άλλων εταιρειών που έδειχναν τη ΝΔ να έχει υποχωρήσει στο 22% περίπου, οπότε ως πιθανότερη εξέλιξη να θεωρείται η μη αυτοδυναμία, άρα οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Η ΝΔ σαφώς μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις της αν συνεχίσει να υπερασπίζεται πολιτικές ανάπτυξης και ανακούφισης της αγοράς, αλλά και με λίγη... υπομονή. Οι "κουρεμένοι" μισθοί-συντάξεις του Ιανουαρίου και οι νέοι φόροι που θα επινοηθούν λόγω της αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής σε όλους τους στόχους, θα "δουλέψουν γι αυτήν. Η αγανάκτηση θα κορυφωθεί.

Στο μεταξύ στην ίδια μέτρηση εντυπωσιακή είναι η άνοδος της αριστεράς, αλλά και η καθήλωση του ΛΑΟΣ στα "χαμηλά", προφανώς γιατί... συγκυβερνά οδηγώντας την χώρα στα χειρότερα, χωρίς να έχει κάτι ουσιαστικό να προτείνει. Πιό αναλυτικά:

* Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 14%, το ΚΚΕ στο 13,5% και η Δημοκρατική Αριστερά στο 9,5%. Δηλαδή η αριστερά εμφανίζεται στο 37%!
* Το ΛΑΟΣ  μόλις στο 6% και το ΔΗΣΥ (Μπακογιάννη) στο οριακό για την είσοδό του στη Βουλή 3%.
* Από τα εκτός Βουλής κόμματα, οι Οικολόγοι με 4% εισέρχονται στη Βουλή, ενώ 4% συγκεντρώνουν όλα τα υπόλοιπα.

Τέλος 52% είναι υπερ των εκλογών και το 45% κατά, το 53% είναι επίσης κατά της πολιτικής που ακολουθείται στην Ε.Ε., το 66% υπερ του κοινού νομίσματος (ευρώ) και το 71% κατά του μνημονίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης