ΔΗΜΑΡ και Κουβέλης ρυθμίζουν τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις

Σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων αναδεικνύεται η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης. Δεν είναι υπερβολική η εκτίμηση ότι οι πρόωρες εκλογές θα καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό από την στάση τους.

Αυτό θα συμβεί με την στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επικύρωσε το 3ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς που ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη. Στην ομιλία Κουβέλη, στις 7 το απόγευμα, ο κ. Κουβέλης ήταν σαφής:

" Οι εκλογές δεν αποτελούν γεγονός που προκαλεί αστάθεια. Δεν είναι η πιθανότητα εκλογών που προκαλεί τριγμούς και αποσταθεροποίηση. Είναι το εντεινόμενο και διογκούμενο ρεύμα δυσφορίας των πολιτών που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και φέρνει την πιθανότητα εκλογών εγγύτερα".

Ο Φώτης Κουβέλης διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε διαδικασία συναλλαγής με την κυβέρνηση για την απόσπαση κομματικού οφέλους και σχετικά με τον προσωπικό του ρόλο επανέλαβε με έμφαση ότι δεν ενδιαφέρεται για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Με δεδομένη την άρνηση βουλευτών (Ρεπούση, Πανούσης, Ξηροτύρη, Γιαννακάκη, Κυρίτσης) να ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση και σε μία προσπάθεια να ανακόψει την πορεία στελεχών της Αγίου Κωνσταντίνου προς την Κουμουνδούρου, ο Φ.Κουβέλης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα εισηγηθεί την καταψήφιση της όποιας κυβερνητικής πρότασης, συντασσόμενος ουσιαστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς τις 10-12 ψήφους της ΔΗΜΑΡ, ο Σαμαράς έχει τεράστια δυσκολία να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που χρειάζεται ώστε να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να αποτρέψει τις εκλογές ήττας που τον περιμένουν...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης