Δεν ψηφίζω τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης,δεν προσχωρώ στους ΑΝΕΛ.Είναι η ώρα του λαού…»

Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα, σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, κατά τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος μιλώντας σε διάφορα μέσα ενημέρωσης (ant1, ΕΡΤ, Πρώτο Θέμα), επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και δεν σκοπεύει να ενταχθεί εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε: «Το μόνο κόμμα στο οποίο έχω ενταχθεί τελευταία είναι το… κόμμα των Πατρινών. Και εννοώ ότι το τελευταίο διάστημα αφουγκράζομαι την φωνή της κοινωνίας της Πάτρας, διερευνώντας με μεγάλη προσοχή την καταγεγραμμένη επιθυμία πολλών συμπολιτών μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας. Πέραν τούτου, ουδέν. Σας διαβεβαιώνω πως ούτε εγώ, ως πρόεδρος, ούτε και κανένας άλλος από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δεν έχουμε συζητήσει ή σκεφθεί οποιαδήποτε νέα συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και βέβαια, δεν προτίθεμαι να επανεισχωρήσω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, λοιπόν, νομίζω πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί όλο το έργο και θα ήταν σοφό να μην αποκλείουμε τίποτα. Ούτε καν την προκήρυξη εκλογών μέσα στην εβδομάδα, ακόμα και προτού έρθει προς ψήφιση από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσωπικά, έχω ξεκαθαρίσει προ πολλού ότι δεν παζαρεύω την πατρίδα μου. Έχω ήδη εκφράσει την κάθετη διαφωνία μου με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχω συμμετάσχει και θα συμμετάσχω σε όλα τα συλλαλητήρια που έχουν γίνει και θα καταψηφίσω και πολεμήσω τη Συμφωνία με όλες τις δυνάμεις μου.  Επίσης, δεν στηρίζω την κυβέρνηση και δεν επιθυμώ καμία νέου τύπου συγκυβέρνηση. Κατά συνέπεια, για μένα τουλάχιστον, ο κύκλος της τελευταίας 4ετίας φτάνει στο τέλος του».

Σημειώνεται πως ο κ. Νικολόπουλος, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Κώστα Μπογδάνο, υπενθύμισε ότι προ καιρού είχε στείλει  επιστολή προς τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως αντί για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, θα μπορούσε με πρωτοβουλία του, να ζητηθεί η παραίτηση όλων των βουλευτών που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που θα προκαλούσε πολιτικό σεισμό και θα οδηγούσε τη χώρα σε άμεση προσφυγή στις κάλπες

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Ανέκαθεν υποστηρίζω πως κανένας και ποτέ δεν πρέπει να φοβάται την προσφυγή στον λαό και στις κάλπες. Ιδιαίτερα όταν στην μέση υπάρχουν μείζονα εθνικά θέματα, ο πλέον κατάλληλος για να αποφασίσει είναι ο λαός. Και ναι, νομίζω πως είναι η ώρα του λαού…»

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης