Δεν γλυτώνει τις διώξεις ο κ. Καρατζαφέρης

Ανοίγει ο δρόμος για δίωξη Καρατζαφέρη για τρία κακουργήματα. Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της Βουλής είναι επιβαρυτνικό γι αυτόν. 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η εταιρεία Catalina International που δέχθηκε τα τρία επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ φαίνεται ότι ιδρύθηκε το 1992, με έδρα τα νησιά Turks and Caicos και πραγματικούς ισότιμους δικαιούχους Γ. και Ι. Καρατζαφέρη.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2009 σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας RBC η αξία του πορτφόλιο της υπεράκτιας ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια, ενώ σε έγγραφο αξιολόγησης του πελάτη από την τράπεζα η ακίνητη περιουσία του υπολογιζόταν σε 20.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά αναφέρονται δύο ακίνητα στο Παλιό Φάληρο, επιχειρηματικά ακίνητα στην Καλλιθέα, θερινή κατοικία στο Λαγονήσι η αξία της οποίας υπολογίζεται από την τράπεζα στα 6.000.000 ευρώ και διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στις Βρυξέλλες, που αποκτήθηκε το 1999.

Η Catalina μετονομάστηκε σε Sunlight Delight LTD και τον Ιανουάριο του 2010 ορίστηκε εγγεγραμμένος μέτοχος η Παναγιώτα Βασιλάκη αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη.

Την έκθεση των λογιστών υπογράφουν τέσσερις λογιστές και θα τεθεί υπόψη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής την Τετάρτη στις 18.00 προκειμένου να αποφασιστεί η απάντηση που θα δοθεί στον εισαγγελέα Μπρακουμάτσο για το αν ασκηθεί δίωξη εναντίον του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης