Δέκα με 20 χρόνια η προβλεπόμενη ποινή για Τσοχατζόπουλο αφού η δωροδοκία έχει παραγραφεί

Τώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος τα ακούει... Και τα ακούει με έναν σκληρά και ανελέητο τρόπο. Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Αγωγής κ. Διονύσης Κολοβός επιτέθηκε στον πρώην υπουργό για το θέμα της δωροδοκίας, κατηγορώντας τον εν πολλοίς για εξαπάτηση ακόμη και του ΚΥΣΕΑ στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Χαρακτήρισε μάλιστα «προσχηματική» την τότε συμπεριφορά τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και του Γιάννη Σμπώκου. «Εφευρίσκουν απαράβατους όρους στην υπόθεση των υποβρυχίων», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα υπογράμμισε: «βιαζόντουσαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες, καθώς οι Γερμανοί φοβούνταν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα, να γίνουν για παράδειγμα εκλογές».

Στο μεταξύ ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν πρόκειται να μπεί ισόβια. Η προβλεπόμενη ποινή είναι 10 έως 20 χρόνια.

"Έγκλεισμός δια βίου δεν προβλέπεται στο ποινικό μας δίκαιο, και δεν έχει θέση σε εισαγγελική πρόταση" (που προφανώς διετυπώθη ρητορικά). Αυτό, τόνισε ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, αναφερόμενος στη «γηπεδιακή ατμόσφαιρα» (με το που ολοκλήρωσε την αγόρευση του ο εισαγγελέας κ. Π. Παναγιωτόπουλος, το ακροατήριο χειροκρότησε), αλλά και την ακαριαία αρνητική αντίδραση του προέδρου κ. Χρήστου Κατσιάνη, για την οποία τον συνεχάρη. «Να μείνει δικαστήριο, να μη γίνει λαοδικείο», είπε ο κ. Κοτσαλής.

Στον κ. Παναγιωτόπουλο επιτέθηκε και ο κ. Ιωάννης Παγορόπουλος για το παράδειγμα που χρησιμοποίησε, της δίκης, δηλαδή, για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. «Η οικογένεια μου μέτρησε έξι νεκρούς στον Γοργοπόταμο. Δεν έχει το δικαίωμα να μας κουνάει το χέρι. Εγώ θίγομαι ως Έλλην πολίτης», σημείωσε ο συνήγορος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης