Γ. Παπανδρέου: Ώρα 8 μμ. παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Ο κ. Παπανδρέου θα επισπεύσει τον λόγο του στη Βουλή, καταθέτοντας πρόταση για μια κυβέρνηση ενότητας..!

Πρωτοβουλία Παπανδρέου αναμένεται τις επόμενες ώρες στη Βουλή ώστε να εκτονωθεί το βαρύ κλίμα που υπάρχει και έχει σκορπίσει κλίμα ανησυχίας παντού. Ο κ. Παπανδρέου είναι σε αδιέξοδο αφού:

 * Αρκετοί βουλευτές ζητούν πρώτα να δεσμευτεί ο πρωθυπουργός και μετά να δώσουν θετική ψήφο.

 * Άλλοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν θετικά αλλά αν δεν δεσμευτεί θα παραιτηθούν (Λοβέρδος), η ότι θα καταψηφίζουν στη συνέχεια.

 * Τέλος τεράστια είναι η πίεση των Ευρωπαίων να υπάρξει άμεσα λύση. Και οι ευρωπαίοι θέλουν κυβέρνηση ενότητας.

Όλα δείχνουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει μόνο μία επιλογή. Να εμφανιστεί (ώρα 8μ.μ.αντί για τις 11.30), ότι αυτός και μόνο αυτός δίδει τη διέξοδο. Έτσι αναμένεται να υποβάλλει νωρίτερα την πρότασή του, ώστε να υποχρεώσει τη ΝΔ να γυρίσει στη Βουλή για να τη συζητήσει, ενώ θα αποκαταστήσει και την επαφή του με τους βουλευτές του.

Ο  κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι αν ηγηθεί των εξελίξεων, θα έχει πετάξει το "μπαλάκι" στους άλλους, οι οποίοι αν δεν δεχθούν ουσιαστικά θα του επιτρέψουν να συνεχίσει να κυβερνά με...δική τους ευθύνη!

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι αναμένεται στις επόμενες ώρες σκληρό παζάρι με δύο πιθανές εκδοχές. Ή κυβέρνηση Παπανδρέου, που ενώ πρότεινε λύση "δεν την δέχτηκαν", ή κυβέρνηση συνεργασίας αν το ύστατο αυτό εγχειρημά του αποτύχει.

Στο μεταξύ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζονται να δώσουν ψήφο εμπισοσύνης στον κ. Παπανδρέου, δηλώνοντάς του ότι αν δεν προχωρήσει άμεσα σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, θα καταψηφίζουν κάθε νομοσχέδιο που θα φέρνει στη Βουλή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης