Γρίφος οι προθέσεις του Γ. Παπανδρέου στην σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Παπανδρέου Γ.

Η λογική λέει ότι το ΠΑΣΟΚ περνά στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Ένα μεγάλο ποσοστό των στελεχών του πιέζει για αυτή την αλλαγή που κορυφώθηκε με την κοινή εμφάνιση Βενιζέλου-Λοβέρδου, κατά την οποία ο δεύτερος υποχώρησε υπέρ του πρώτου. Το σκεπτικό είναι να περιοριστούν στο ελάχιστο οι υποψηφιότητες, ει δυνατόν να μην υπάρξει άλλη πλην αυτής του κ. Βενιζέλου. Τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις έχουν ενεργοποιήσει το... ένστικτο της αυτοσυντήρησης στο κόμμα, τι σκέπτεται ο κ. Παπανδρέου όμως;

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα κερδίσει χρόνο. Έχει ήδη συμφωνηθεί η ημερομηνία της εκλογής νέου προέδρου (18 Μαρτίου) και σε αυτό δεν θα υποχωρήσει. Κάποια στελέχη (Β. Παπανδρέου, Σκανδαλίδης), θα ζητήσουν επίσπευση των διαδικασιών "για να μην είναι το κόμμα ακέφαλο επί μακρόν και ενώ είμαστε σε προεκλογική περίοδο", αλλά αυτό το επιχείρημα δεν θα ληφθεί υπόψιν.

Η «συμπόρευση» των κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου αποτέλεσε την αφορμή να υπάρξουν ανάλογες κινήσεις και σε άλλες πλευρές. Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, υπήρξαν συζητήσεις και προσπάθεια συνεννόησης ώστε να υπάρξει μια υποψηφιότητα από την πλευρά των Χρήστου Παπουτσή, Λούκας Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη. Και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν, ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, οι θέσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Στέφανου Τζουμάκα, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την ηγεσία του Κινήματος. Το ίδιο ισχύει και για τις προθέσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία σε σημερινή της δήλωση ανέφερε ότι «η συνεννόηση είναι θετικό γεγονός όπου και αν επιτυγχάνεται, πόσω μάλλον στο εσωτερικό των κομμάτων». H υπουργός Παιδείας, ως γνωστόν, μετείχε στην «ομάδα» των τριών στελεχών με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Γιάννη Ραγκούση, με τον τελευταίο, πάντως, να τηρεί σαφείς αποστάσεις από την «ενωτική κίνηση» των κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου, όπως διεφάνη από σχόλιο που κοινοποίησε μέσω του twitter, στο οποίο έγραψε: «Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδείγματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Τομή με το παρελθόν"

Όπως όλα δείχνουν, πάντως και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αύριο, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. δεν αναμένεται να υπάρξουν δραματικές εξελίξεις, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από κανέναν να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό, βέβαια, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθούν θέματα από μεμονωμένους βουλευτές, οι οποίοι είναι πιθανό να επιρρίψουν ευθύνες στον κ. Παπανδρέου για την πορεία της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης