Γερμανικός Τύπος: Τελεσίγραφο της τρόικας στην Αθήνα

Παρθενώνας αστραπή Handelsblatt

Όλα κρέμονται στον αέρα. Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα, που διακόπηκαν τη νύχτα της Κυριακής, δεν είναι εξασφαλισμένη. Η επανάληψή τους τη Δευτέρα θα εξαρτηθεί από το εάν η ελληνική πλευρά αποδεχθεί το τελεσίγραφο, που τις απηύθυνε την Κυριακή η τρόικα.

Συναγερμό κτυπούν οι online εκδόσεις μεγάλων μέσων ενημέρωσης. «Οι ευρωδιασώστες εφαρμόζουν στην Ελλάδα ασφυκτική λαβή» τιτλοφορεί χαρακτηριστικά το περιοδικό «Der Spiegel». Και η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» συνοδεύει σχετικό ρεπορτάζ με μια φωτογραφία, που δείχνει τον ουρανό πάνω από τον Παρθενώνα να σχίζεται από μια αστραπή.

«Πριν ξαναρχίσουμε οποιεσδήποτε συνομιλίες, πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει μερικές αποφάσεις» δήλωσε, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», υψηλόβαθμο στέλεχος χώρας της ευρωζώνης. Αποφάσεις, που σύμφωνα με την εφημερίδα, αφορούν τον εργασιακό και φορολογικό τομέα και «σκοντάφτουν» μέχρι τώρα στις επιφυλάξεις των τριών κυβερνητικών κομμάτων.

Το κατά πόσο το τελεσίγραφο θα μπει όντως σε εφαρμογή, είναι ωστόσο πολύ αμφίβολο. Παρόμοια εκβιαστική τακτική, που αποβλέπει στην απόσπαση των μέγιστων δυνατών παραχωρήσεων από την Αθήνα, είχαν εφαρμόσει οι δανειστές και σε προηγούμενες κρίσιμες διαπραγματεύσεις - χωρίς τελικά να διακόψουν τη συμφωνηθείσα βοήθεια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης