Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ

Κρίστιαν Βουλφ

Εντονο προβληματισμό προκαλεί στη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, η παραίτηση του γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο που αποκάλυψε ο γερμανικός τύπος και σχετίζεται με την περίοδο κατά την οποία ο Βουλφ ήταν διοικητής του κρατιδίου του Κάτω Σαξονίας (2003 -2010).

Όμως οι πιέσεις από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και προς την καγκελάριο. Ηδη από τις αρχές του έτους  βουλευτές του SPD καλούσαν την Μέρκελ να παραιτηθεί προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που δεν υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κράτους.

Το περιοδικό Spiegel καθώς και η εφημερίδα Bild είχαν φέρει στη δημοσιότητα «παλιές αμαρτίες» του Βουλφ ο οποίος φαίνεται ότι διατηρούσε «ύποπτες σχέσεις» με επιχειρηματίες που του διασφάλιζαν προνομιακά δάνεια και πολυτελείς διακοπές με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση των επιχειρήσεών τους από τις αρχές.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από το αξίωμά του μετά τις εντονότατες πιέσεις που είχε δεχθεί αρχικά από το  αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και στη συνέχεια από τους Χριστιανοδημοκράτες που είχαν υποστηρίξει την εκλογή του πριν από δύο χρόνια. 

«Εχω κάνει λάθη αλλά υπήρξα πάντοτε ειλικρινής» δήλωσε ο Βουλφ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στο Βερολίνο. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται και από την Αγκελα Μέρκελ η οποία είχε προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία όπου θα συναντιόταν με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Η Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ η γερμανίδα καγκελάριος, αναγκάστηκε να ματαιώσει για δεύτερη φορά τη συνάντησή της με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης