Βόμβες Αγγελή για το δήθεν πολιτικό σκάνδαλο Novartis

Kαταγγελίες ακόμη και κατά κυβερνητικού στελέχους, που δραστηριοποιείται στο χώρο της δικαιοσύνης σε σχέση με την οργάνωση των ερευνών για τη Novartis, εξαπολύει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής σε ανακοίνωσή του με την οποία καλεί να καταθέσει για την υπόθεση η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Μιχάλης Καλογήρου και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο κ. Αγγελής κάνει λόγο για σωρεία παραβάσεων στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, για διαδικασίες ενοχοποίησης «fast track» πολιτικών αντιπάλων, για πλήρη γνώση των πάντων από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου την οποία επίσης καλεί να εξεταστεί ως μάρτυρας.

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελής καταλήγει: "... Προς άρση κάθε παρεξηγήσεως θέλω να διευκρινίσω ότι δεν στρέφομαι προσωπικώς εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου μου (όπως γίνεται προσπάθεια από πολλούς να παρουσιαστεί).

Απλώς καταγγέλλω πράξεις,  το γεγονός δε ότι, ορισμένες από αυτές ενδεχομένως να αφορούν και κάποιους φίλους και αγαπητούς από χρόνια συναδέλφους, νυν ή και πρώην, δεν νομίζω ότι μου δίνουν το δικαίωμα να σιωπήσω, αφού  «φίλος με ο συνάδελφος, φιλτάτη όμως η αλήθεια».

Επιπλέον δε οφείλω και στην συγκεκριμένη περίπτωση (NOVARTIS) να τηρήσω τον όρκο που έχω δώσει πριν τριάντα έξι (36) χρόνια, ήτοι «να τηρώ το σύνταγμα και τους νόμους και να εκτελώ τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου»

Παρακαλώ τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, να δημοσιεύσουν την παρούσα ανακοίνωση,

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης