Βραδυφλεγής αντίδραση της Δικαιοσύνης για τα δάνεια των κομμάτων - Κλήσεις σε 50 στελέχη

Ενώ υπάρχει νόμος που έχει κλείσει το θέμα και τους αθωώνει, η κυβέρνηση επανακινεί την βρωμερή υπόθεση των δανείων των κομμάτων στη γενικότερη προσπάθεια της να βάλει στην πολιτική αντιπαράθεση σκάνδαλα και διαφθορά.

Έτσι, σε εξηγήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς καλούνται στελέχη των τραπεζών Αγροτικής, που δεν υπάρχει πλέον, και Εθνικής καθώς και υπεύθυνοι των κομματικών ταμείων στη δεκαετία του 2000 για δανειοδοτήσεις ως το 2012 οι οποίες ελέγχονται ως επισφαλείς.

Η κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων να καλέσουν τα τραπεζικά στελέχη σε εξηγήσεις σηματοδοτεί διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος των δανείων των κομμάτων τα οποία είχαν ερευνηθεί στο παρελθόν εξονυχιστικά και η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο, από τον ΣΥΡΙΖΑ που μετά την κατάρρευση της ιστορίας Novartis, θέλει κάτι άλλο στη θέση του. Η υπόθεση ανασύρθηκε εκ νέου το 2017 

Τα τραπεζικά στελέχη που καλούνται σε εξηγήσεις φθάνουν τα πενήντα, ενώ τον κατάλογο των κληθέντων σε εξηγήσεις συμπληρώνουν κομματικά στελέχη της εποχής εκείνης από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 είχε ψηφιστεί νόμος που απήλλασσε τα τραπεζικά στελέχη για δανειοδοτήσεις κομμάτων η ιδρυμάτων. Η κατηγορία για την οποία πρόκειται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τα τραπεζικά στελέχη είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενώ οι υπεύθυνοι των κομματικών ταμείων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης