Βενιζέλος: Το μνημόνιο απέτυχε, μαζί του και εμείς!

Δεν βγαίνουν οι αριθμοί! Αυτό δήλωσε σαφώς σε συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος και για πρώτη φορά από θερμός υποστηρικτής του μνημονίου ( έλεγε ότι μόνο έτσι σώνεται η χώρα ), παραδέχτηκε ότι "στην Ελλάδα δεν έχει νόημα πια να φορολογείς γιατί λόγω της ύφεσης δεν υπάρχει... οικονομικό αντικείμενο για να φορολογήσεις και να εισπράξεις".

Ο κ. Βενιζέλος είναι εδώ και 6 μήνες ο πραγματικός πρωθυπουργός της χώρας. Αυτός κυβερνά, δικά του είναι τα φορολογικά μέτρα, δικές του οι προβλέψεις για το πότε "λήγει η ύφεση", αυτός διαπραγματεύεται με την τρόικα. Σ' αυτούς τους 6 μήνες και αφού "σκότωσε" την αγορά και το οικογενειακό εισόδημα με ανάλγητα φορο-εισπρακτικά μέτρα, έρχεται να πεί ότι όλα εγιναν λάθος.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ότι δεν παζάρεψαν το μνημόνιο, και πως "τώρα, ότι μέτρα κι αν παίρνω ακυρώνονται λόγω αυτών των αρχικών, κακών συμφωνιών". Μάλιστα, λέει πως θέλει να απαλλαγεί από το υπ. Οικονομικών ( "μένω απο εθνικό καθήκον" ) και πως μετά την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων με την τρόικα, η οικονομική πολιτική θα είναι θέμα της επόμενης κυβέρνησης και όχι του ιδίου.

Οι νέες θέσεις Βενιζέλου, γίνονται μετά την διαφαινόμενη βεβαιότητα, να παρθούν νέα εισπρακτικά μέτρα το 2012, αφού ο προυπολογισμός πέφτει πάλι έξω... Ο κ. Βενιζέλος αφού παρέσυρε ολόκληρη την χώρα σε μια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που "έκανε τα πάντα χειρότερα" και μάλιστα χωρίς ελπίδες για το μέλλον, τώρα σηκώνει λευκή σημαία, μη έχοντας τίποτε να προτείνει για να ανατραπεί η κατάσταση. Απλά δίνει την "καυτή πατάτα" στους όποιους επόμενους τον διαδεχθούν!

Η τοποθέτησή του αυτή πάντως αναμένεται να δημιουργήσει μια μικρή σύγχιση στην κυβέρνηση αφού ο κ. Βενιζέλος θα διαπραγματεύεται με την τρόικα για να υπογράψει πολιτικές που θεωρεί... καταδικαστικές για την ελληνική κοινωνία και την χώρα!

ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης