Αρχές 2020 η απόφαση για την Χρυσή Αυγή - Φινάλε σήμερα με Μιχαλολιάκο

Μετά από έξι και πλέον χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, που στάθηκε η αφορμή να δρομολογηθούν ποινικές διώξεις και κατά των πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, η πολύκροτη δίκη κορυφώνεται σήμερα με την απολογία του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κ. Μιχαλολιάκος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον των δικαστών και των παραγόντων της δίκης για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που βαρύνει όλα τα πολιτικά στελέχη της Χ.Α. που είχαν εκλεγεί βουλευτές το 2012. Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους πρώτους μήνες του 2020.

 Η απολογία του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς στο βαρύ κατηγορητήριο για την έκνομη δράση μελών και στελεχών της Χ.Α. περιλαμβάνονται επιβαρυντικά στοιχεία για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, σχετικά με όσα ακολούθησαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και τις ενημερώσεις που έγιναν από τοπικά στελέχη της Χ.Α. φθάνοντας ως τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε  και την πολιτική ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του το δικαστήριο θα κλείσει τον κύκλο των απολογιών και θα προχωρήσει στην αξιολόγηση του τεράστιου υλικού της ογκωδέστατης δικογραφίας και της πολύχρονης ακροαματικής διαδικασίας από τους εισαγγελείς οι οποίοι και θα προτείνουν επί της ενοχής των κατηγορουμένων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης