Απ. Πιερρής: Τέσσερις κινήσεις για να αποτραπεί η άτακτη καταστροφή της χώρας.

Μονόδρομος είναι για την Ελλάδα ο τρόπος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που καταστρέφει την χώρα "αλλά όλα θα γίνουν χειρότερα αν δεν γίνει το σωστό έστω και τώρα", σύμφωνα με τον φιλόσοφο κ. Απ. Πιερρή. Μιλώντας αποκλειστικά στο molonoti.gr, ο κ. Πιερρής εξήγησε:

"Πρέπει να γίνουν αυτά που δεν έγιναν το 2010. Τότε η Ελλάδα αφού διεπίστωσε την απόλυτη αδυναμία της να εξοφλήσει τα χρέη της θα έπρεπε αμέσως να προχωρήσει σε 4 κινήσεις. 

1. Να προτείνει σε όλους τους πιστωτές της "κούρεμα" των οφειλομένων κατά 80%. H διαβεβαίωση ότι θα μπορέσουμε να πληρώσουμε το σύνολο των χρεών μας έχει ήδη διαψευστεί. Σήμερα το "κούρεμα" έχει φτάσει στο 60% και συνεχίζεται. Τι γλυτώσαμε λοιπόν; Χάσαμε και χρόνο, ενώ όλα έγιναν χειρότερα.

2. Επιστροφή στην δραχμή. Ήταν τεράστιο λάθος η είσοδος της χώρας στο ευρώ. Πρώτα ισχυροποιείς το νόμισμά σου και μετά μπαίνεις σε ένα τόσο ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον όπως αυτό της ευρωζώνης. Δείτε την Τουρκία. Δυναμώνει με το δικό της νόμισμα. Αν κάποια στιγμή ήθελε να μπει στο ευρώ, θάταν έτοιμη και δεν θα το πλήρωνε, όπως τώρα εμείς.

3. Υποτίμηση της δραχμής περίπου 70%. Η αγορά θα αποκτήσει διέξοδο και δυναμική, ενώ έτσι θα μειωθεί και το υπολοιπόμενο χρέος.

4. Σαρωτική αλλαγή στο πολιτικοικονομικό περιβάλλον της χώρας. Εδώ είναι το δυσκολότερο σημείο. Με το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα πρόσωπα που το εκπροσωπούν "γαντζωμένα" πάνω στην εξουσία μέλλον δεν υπάρχει. Θυμίζω ότι στην Τουρκία το 2001, νέα κόμματα μπήκαν στη Βουλή, κανένα παλιό. Κι από τότε άρχισε η περίοδος ανάπτυξης και ανατροπών.

Ο κ. Πιερής χαρακτηρίζει μέγα λάθος στρατηγικής την προσκόληση στο άρμα της Ευρώπης. "Είμαστε με τους απερχόμενους της νέας τάξης πραγμάτων, ενώ θά'πρεπε νά'μασταν με τους επερχόμενους που είναι οι ΗΠΑ. Την σωστή στιγμή είμαστε με την λάθος πλευρά". 

Ακόμα υποστήριξε ότι η μακρά περίοδος ηρεμίας της μεταπολίτευσης στη χώρα δεν σημαίνει τίποτε θετικό ούτε ήταν πλεονέκτημα για την χώρα. "Στο διάστημα 1953-1974 η Ελλάδα έζησε πολιτικές ταραχές, ακόμα και χούντα. Όμως το δολάριο έκανε πάντα 30 δραχμές και το εξωτερικό χρέος ήταν ασήμαντο. Η μεταπολίτευση αφόπλισε τους πολίτες που έπαψαν να διεκδικούν".

Όσο για την επιστροφή στη δραχμή την θεωρεί δεδομένη. "Πρέπει να αποφύγουμε την άτακτη επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και προς θεού με την οργανωμένη επιστροφή να απαλλαγούμε από αυτό το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του" κατέληξε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης