Από Δευτέρα οι Τράπεζες κλείνουν "Βήμα" και "Νέα"; - Διασώζεται προσωρινά το Mega

Το Mega Chanel είναι πια μια... κερδοφόρα επιχείρηση! Πάιζοντας μόνο επαναλήψεις και έχοντας ελάχιστο προσωπικό για την λειτουργία του λέγεται ότι εισπράττει 4-5 εκατ. ευρώ το μήνα, δηλάδη περίπου 60 εκατ. το χρόνο, οπότε μπορεί εύκολα να ρυθμίσει τα χρέη του.

Αυτό συμβαίνει γιατί παίζει αγαπημένες επαναλήψεις που έχουν υψηλή θεαματικότητα ενώ δεν πληρώνει ούτε για νεες παραγωγές, ούτε για τις πανάκριβες ειδησεογραφικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων κ.λ.π.

Αν το Mega μοιάζει να έχει πάρει παράταση ζωής από τις Τράπεζες (επειδή εισπράττουν), δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ΔΟΛ (κύριο μέτοχο του Mega). Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εκδοτικό συγκρότημα οδηγείται σε κλείσιμο και από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου "Νέα", "Βήμα", in.gr, "Βήμα FM" θα σταματήσουν τη λειτουργία τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άρχισαν να εημερώνονται και εργαζόμενοι. Οι εξελίξεις λέγεται ότι έρχονται λίγο μετά τη την αδιαλλαξία των τραπεζών στο ζήτημα της διάσωσης και την "λύση Σαββίδη", καθώς δεν φάνηκαν πρόθυμες να αποδεχθούν κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 80%.

Πηγές αναφέρουν ότι η επίσημη αναγγελία του κλεισίματος του ΔΟΛ θα γίνει στο "Βήμα" της ερχόμενης Κυριακής.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης