Αποχωρεί ο Καμμένος από την κυβέρνηση: Δεν θα την στηρίξει σε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά... πόσοι των ΑΝΕΛ θα τον ακολουθήσουν;

Σικέ αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση. Υπέβαλε την παραίτησή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά ενώ δηλώνει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (την οποία ήδη ζητά ο κ. Τσίπρας - ορίστηκε για Τετάρτη) θεωρείται βέβαιο ότι θα αφήσει βουλευτές του να ψηφίσουν υπερ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λογικά δεν κινδυνεύει. Τσίπρας και Καμμένος θεωρείται βέβαιο ότι έχουν συνεννοηθεί ώστε και πλειοψηφία να υπάρχει αλλά και... "αντάρτικο". Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ένας υπουργός των ΑΝΕΛ δεν έχει ακόμη παραιτηθεί! (Ούτε έχει κάνει κάποια σχετική δήλωση), αν και το ζητά ο κ. Καμμένος δημοσίως!

Ο κ. Τσίπρας είπε μετά την συνάντηση με Καμμένο: 

"Επι 4 χρόνια είχαμε μία  έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με Καμένο, αν και από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και οι διαφορές μας – ιδεολογικές και πολιτικές – ήταν γνωστές. 

Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και ευχαριστώ από καρδιάς τον Π. Καμμένο για την σημαντική συμβολή του

Ζήτησα από τον Π. Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες και τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε.

Μου δήλωσε ότι παραιτείται  από υπουργός Άμυνας και την έκανα δεκτή – Ο νέος αρχηγός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.  

Το ίδιο θα κάνει και για τους υπόλοιπους υπουργούς των ΑΝΕΛ και θα κάνω δεκτή και οποιαδήποτε άλλη παραίτηση.

Πάμε άμεσα σε διαδικασία για ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη θητεία της". 

ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ

Ο κ. Καμμένος φεύγει... μένοντας. Τέσσερις βουλευτές, οι Θ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Ζουράρις, Ελ. Κουντουρά και Β. Κόκκαλης φαίνεται ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ανεξαρτήτως της θέσης που θα πάρουν στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ετσι, όμως, πηγαίνουν κόντρα στην κομματική γραμμή και διαγράφονται. Πιθανότατα και οι μη κοινοβουλευτικοί Τ. Κουίκ, Μ. Χρυσοβελώνη.

Ο Καμμένος μένει με την κ. Κόλλια – Τσαρουχά και τον Κώστα Κατσίκη, επομένως χάνει την Κ.Ο. του ομάδα, αλλά δεν τον νοιάζει και τόσο. Οι εκλογές είναι κοντά.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης