Απίστευτος Τσίπρας: Ο λαός μου είπε ρήξη τον Γενάρη και μνημόνιο τον Σεπτέμβρη, εγώ τι να κάνω; (Ξέχασε ότι ο ίδιος ήταν ο αρχιερέας της ρήξης)

Τραγική ήταν η συνέντευξη Τσίπρα στον Χατζηνικολάου στο Star με αποκορύφωμα ότι για όλα φταίει ο... λαός και οι εντολές που (του) δίνει και όχι ο ίδιος που αναγκάζεται να τις εφαρμόζει (!!!).

Όπως εξήγησε τον Ιανουάριο του 2015 πήρε εντολή από τον λαό για ρήξη με την ΕΕ οπότε και την έκανε. Μέ την ρήξη κάποια στιγμή κατάλαβε  - έξι μήνες μετά, με άδεια ταμεία και κλειστές τράπεζες - ότι καταστρεφόμαστε ως χώρα οπότε πήρε μεγάλες απόφάσεις κόντρα στην λαϊκή εντολή, ακόμη και αυτή του δημοψηφίσματος:  Πέρασε στα μνημόνιο.

Το ότι ο ΙΔΙΟΣ επί τρία χρόνια εκπροσωπούσε την ρήξη και την πρότεινε ΩΣ ΛΥΣΗ κατά των μνημονίων ΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ τους δύσμοιρους Έλληνες ότι αυτός είναι ο μόνος σωστός δρόμος για να σωθεί η χώρα, ούτε που το ανέφερε: Ο λαός ευθύνεται που του πρότεινε την  ρήξη και όχι ο ίδιος που την πλάσαρε σαν λύση. Στο τέλος... αναγκάστηκε κι όλας να την πραγματοποίησει!

Όταν το λάθος που έκανε ο... λάος απεδείχθη στην πράξη, αυτός με σωφροσύνη υπέγραψε μνημόνιο και έκανε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο λαός του έδωσε τότε άλλη εντολή για μνημονικές πολιτικές και αυτό κάνει τώρα, γιατί κάποιοι να διαμαρτύρονται; Εφαρμόζει την εντολη του λαού για... μνημόνιο 3.

Δεν απάντησε ούτε στο ότι είναι ίδιος με τους προηγούμενους, ή στο ότι ούτε τώρα σχεδιάζει τίποτε, ούτε ότι βουλιάζει η χώρα παντού, ενώ ακόμη και για το ΕΣΠΑ που συστηματικά το αναφέρει ως μέγιστη απόδειξη επιτυχίας του η αλήθεια είναι ότι επί 14 μήνες ΔΕΝ έχει πληρωθεί σε κανέναν ούτε ένα ευρώ.

Επί δυόμισι ώρες ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα ήδη γνωστά, δεν εξήγγειλε τίποτε, ούτε απολογήθηκε για τίποτε, με λίγα λόγια δεν είπε τίποτε.

Για το θέμα των εκλογών επανέλαβε ότι ο... «λαός αποφάνθηκε πριν από πέντε μήνες. Η διαρκής ανακίνηση της συζήτησης με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι εύχονται τα χειρότερα για να βρεθούν σε θέση εξουσίας. Ο λαός θέλει να υπάρξει σταθερότητα αλλά υπό τον όρο κάποιοι που δεν είχαν κυβερνήσει στο παρελθόν να φτάσουν ως το τέλος».Στο σημείο αυτό έριξε το...  ποτήρι με το νερό που είχε μπροστά του! απόδειξη της γενικής αμηχανίας στην οποία βρισκόταν όπως κάθε άνθρωπος που πρέπει να μπαλώσει όσα δεν μπαλώνονται.

Πάντως η τοποθέτηση Τσίπρα ότι ο λαός αποφασίζει και αυτός ακολουθεί θυμίζει την περίφημη φράση Παπανδρέου ο οποίος είχει πει ότι στο υπουργικό του Συμβούλιο αυτός απλως... προεδρεύει. και δεν έχει την ευθύνη των αποφάσεων του!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης